Ταραμοσαλάτα πικάντικη με δυόσμο

28 Φεβρουαρίου 2014
Ο σεφ Γιώργος Λέκκας μας δίνει όλες τις συνταγές που χρειαζόμαστε για την Καθαρά Δευτέρα! 



Υλικά
 
1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ταραμά
300 γραμμ. ψωμί μπαγιάτικο ψίχα που έχετε μουλιάσει και στραγγίξει καλά
2 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές σούπας φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
1 κρεμμύδι ξερό
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
5 κουταλιές της σούπας νερό
4 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
 
Διαδικασία
 
Σε μπλέντερ χτυπάμε το σκόρδο, το κρεμμύδι με 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο μέχρι να γίνει κρέμα. Ρίχνουμε τον ταραμά και το χτυπάμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε την ψίχα του ψωμιού. Συνεχίζουμε το χτύπημα (όχι πολύ γρήγορα) ώστε να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα. Καθώς συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνουμε εναλλάξ σιγά σιγά σε ροή κλωστής το ελαιόλαδο, το νερό, το λεμόνι. Στο τέλος ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο. Ο ταραμάς θα πρέπει να γίνει αφράτη κρέμα άσπρη. (ανάλογα με τον ταραμά μπορεί να χρειαστεί παραπάνω λάδι. Ο ταραμάς σε κάθε βήμα θέλει καλό χτύπημα για να αφομοιωθούν όλα τα υλικά.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ