Σαλάτα με ρεβίθια και ντομάτα

28 Φεβρουαρίου 2014
Ο σεφ Γιώργος Λέκκας μας δίνει όλες τις συνταγές που χρειαζόμαστε για την Καθαρά Δευτέρα! 


Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 15'
 
Υλικά
 
250 γραμμάρια ρεβίθια βρασμένα
2 κουταλιές  σούπας  ταχίνι
15 ντοματίνια κομμένα στην μέση ή 4 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
3 κουταλιές σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά  σούπας μπαλσάμικο
2 κουταλιά  σούπας χυμό λεμονιού
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μαϊντανός φρέσκος χοντροκομμένος για το γαρνίρισμα
 
Διαδικασία
 
Βάζουμε σε ένα μπολ σε  το ελαιόλαδο, το ταχίνι, το μπαλσάμικο, το μέλι και το χυμό λεμονιού.  Χτυπάμε με τον αναδευτήρα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε το δυόσμο. Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τα ρεβίθια και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες πριν σερβίρουμε, για να μαριναριστούν και να βγουν όλα τα αρώματα.
Πασπαλίζουμε με το φρέσκο μαϊντανό και  σερβίρουμε.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ