Χαλβάς με κακάο

28 Φεβρουαρίου 2014

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 κιλό ταχίνι από 100% πολτοποιημένο σουσάμι
700 γραμμάρια ζάχαρη
100 ml νερό
2 κουταλιές του γλυκού κακάο
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

 

 

 

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε την ζάχαρη με το νερό μέχρι να γίνει καραμέλα στους 125 βαθμούς (χρησιμοποιούμε θερμόμετρο ζάχαρης).
Για καλύτερο αποτέλεσμα, μετά τους 110 βαθμούς αρχίζουμε να ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ασπρίσει.

Ρίχνουμε την καραμέλα σε ένα μεγάλο ανοξείδωτο μπολ πάνω στο ταχίνι. Αναδεύουμε το μείγμα.
Στη συνέχεια χρησιμοποιήσουμε μια σπάτουλα σιλικόνης και ανακατεύουμε.

Τέλος προσθέτουμε το κακάο και τη λιωμένη σοκολάτα και με ένα μαχαιράκι κάνουμε (νερά) στο μείγμα για να αναμιχθεί το κακάο καλά.
Βάζουμε τον χαλβά σε  μια μακρόστενη φόρμα σιλικόνης για κέικ. Τον αφήνουμε αρκετές ώρες να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε.

 

 

 

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιατί δε φεύγουμε από σχέσεις που μας κάνουν κακό
Καλησπερα σας ειμαι 25 χρονων και εχω μια...
Σχέση: Όταν ο άνδρας δε θέλει να είστε συνέχεια μαζί
Καλησπερα σας ονομαζομαι εφη και ειμαι 33...