Επίσημα στην ΑΕΚ ο Ρουμελιώτης

Ο Μανώλης Ρουμελιώτης είναι και επίσημα ο αντικαταστάτης του Αποστόλη Οικονόμου στον πάγκο της γυναικείας ομάδας της ΑΕΚ.Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ:
"Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον προπονητή, Μανώλη Ρουμελιώτη. Οι ιθύνοντες της ΑΕΚ κάλυψαν άμεσα το κενό στην τεχνική ηγεσία με τον Μανώλη Ρουμελιώτη να αναλαμβάνει την ομάδα με στόχο να την οδηγήσει στο δρόμο των επιτυχιών και των τίτλων.

Ο ίδιος στις πρώτες του δηλώσεις για τη νέα σελίδα στην καριέρα του σχολίασε: Αναλαμβάνω την ομάδα σε μια πολύ κρίσιμη καμπή, έχοντας πλήρη επίγνωση της δυναμικής της και του στόχου της, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ευχαριστώ την διοίκηση της ΑΕΚ για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο μου. Εύχομαι και ευελπιστώ να δικαιώσω τις προσδοκίες τους όπως και τις προσδοκίες του υπέροχου κόσμου της ΑΕΚ. Όλοι μαζί πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και θα το κάνουμε για να επιτύχουμε τον στόχο μας και να οδηγήσουμε την ομάδα εκεί που πραγματικά της αξίζει. Η ΑΕΚ έχει πολύ καλές αθλήτριες και πιστεύω πως με σκληρή δουλειά θα φτάσουμε στον στόχο μας.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

Ο Μανώλης Ρουμελιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 16 Απριλίου του 1968. Είναι πτυχιούχος Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμου (Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών) με ειδικότητα στην πετοσφαίριση. Το 2001 ήταν μια χρονιά – σταθμός στην πορεία του, καθώς έχοντας κερδίσει το 2ο του πανελλήνιο πρωτάθλημα, αποφασίζει σε ηλικία 33 ετών να εγκαταλείψει την ενεργό δράση και να αναλάβει Τεχνικός συντονιστής των Εθνικών ομάδων μπιτς βόλει και βοηθός ομοσπονδιακού προπονητή.  Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας διετέλεσε αρχηγός αποστολής της Ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας του μπιτς βόλει.

Μετά την πάροδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ο Μανώλης Ρουμελιώτης ανέλαβε Ομοσπονδιακός προπονητής και παράλληλα συνέχισε να ασκεί και καθήκοντα Τεχνικού συντονιστή των Εθνικών ομάδων έως και τον Νοέμβριο του 2008 και ως ομοσπονδιακός προπονητής συμμετείχε σε 593 διεθνείς αγώνες με τις Εθνικές ομάδες.

Αποφασίζοντας να ασχοληθεί ξανά με το βόλει  αναλαμβάνει την ομαδα του Ο.Φ.Α. Απολλώνιου στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών και τον Απρίλιο του 2010 συνεχίζει τη  σταδιοδρομία του για τους επόμενους τέσσερις μήνες ως βοηθός ομοσπονδιακός προπονητής ανδρών στην Εθνική Ελλάδος.

Από τον Απρίλιο του 2009 ανέλαβε τις εθνικές ομάδες της Κύπρου. Τον Αύγουστο του 2013 επιστρέφοντας από την Κύπρο αναλαμβάνει την ομάδα του NARGILE-Φ.Ο.Βριλησσίων στο πρωτάθλημα βόλει της Α1 γυναικών Ελλάδος όπου και αποχώρησε πρόσφατα".

Σχετικά άρθρα