Κιτρινόμαυρη… καταιγίδα στην Κρήτη η ΑΕΚ με σούπερ Ντακόλ

Με "καρέ" του Ντακόλ, που μπήκε στο ματς στο 39′ και άλλαξε τη ροή του αγώνα και δύο γκολ του Ανάκογλου, η ΑΕΚ επέστρεψε με το εμφατικό 6-1 στις νίκες, κερδίζοντας στο Λασίθι τον Άγιο Νικόλαο, ο οποίος είχε ισοφαρίσει στο 32′ με τον Κορνιάτη και μολονότι από το 33′ έπαιζε με 10 παίκτες (αποβολή Μυρίλλα) κράτησε μέχρι το 66′, όταν ξέσπασε κιτρινόμαυρη καταιγίδα από γκολ!Ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε την ΑΕΚ με σύστημα 4-2-3-1. Τον Βούρα κάτω από τα δοκάρια, τον Τσουκαλά δεξί μπακ, τον Πεταυράκη αριστερό, τους Ρόβα, Σταθάκη στα στόπερ, τον Γεωργέα με τον Ανάκογλου αμυντικά χαφ, μπροστά τους ο Ανάκογλου, δεξί εξτρέμ ο Πλατέλλας, αριστερό ο Πόποβιτς και κορυφή ο Μπρέσεβιτς

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, περιορίζοντας σε παθητικό ρόλο τον ΑΟΑΝ και μόλις στο 3ο λεπτό κέρδισε πέναλτι σε αντροπή του Μπρέσεβιτς, απο τον Μυρίλα. Ωστόσο, ο Κροάτης που ανέλαβε να το εκτελέσει σούταρε απελπιστικά άουτ, πετώντας στα… σκουπίδια την ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ για την Ενωση.

Παρόλα αυτά η υπεροχή της ΑΕΚ καρποφόρησε στο 18ο λεπτό, με τον Ανάκογλου να κάνει ατομική προσπάθεια και να πλασάρει σωστά τον Μπρόκο, κάνοντας το 0-1 για την Ενωση.

Ωστόσο, οι Λασιθιώτες δεν εγκατέλειψαν το παιχνίδι και στο 32ο λεπτό έφεραν το ματς στα ίσια. Ο Κοκολάκης εκτέλεσε το κόρνερ στο πρώτο δοκάρι και ο Καρνιάτης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βούρου κάνοντας το 1-1 για τον ΑΟΑΝ.

Ομως οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να χαρούν το γκόλ, καθώς στο επόμενο λεπτό, ο Μυρίλας σε μια περιτή ενέργεια έκανε σκληρό φάουλ στο Πλατέλα, με αποτέλεσμα να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αφήσει τον ΑΟΑΝ με 10 παίκτες!

Αμέσως ο Δέλλας έβαλε στο παιχνίδι τον Ντακολ αντί του Τσουκαλά στο 39′, κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του, με στόχο να εκμεταλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Βραζιλιάνος αφού προειδοποίησε στο 61′ σημαδεύοντας με σουτ το οριζόντιο δοκάρι, πέτυχε 2 γκολ μέσα σ’ ένα λεπτό (66′, 67′) καθαρίζοντας τη νίκη για την ΑΕΚ.

Η Ενωση είχε φοβερό… ξέσπασμα, αφού σκόραρε και 4ο γκολ στο 69′ με ανάποδο ψαλίδι του Ανάκογλου, που έγραψε το 1-4. Και δεν έμεινε εκεί, αφού ο Ντακόλ στο 74′ έκανε χατ-τρικ πετυχαίνοντας με λόμπα το 1-5 για την ΑΕΚ.

Ο Βραζιλιάνος ολοκλήρωσε το θεάρεστο έργο του στο 88′, όταν με σουτ σημείωσε το τελικό 1-6 υπέρ της ΑΕΚ, που επέστρεψε με εμφατικό τρόπο στις νίκες.

Αγιος Νικόλαος: Μπρόκος, Κωστάκης, Τσανάι (73′ Φαγάς), Ιασωνίδης, Δέλλιος, Χριστάκης (73′ Χρηστάκης), Πηγιάκης, Μυρίλλας, Δήμας (46′ Γκέκας), Κοκολάκης, Καρνιάτης.

ΑΕΚ: Βούρας, Τσουκαλάς (39′ Ντακόλ), Πεταυράκης (77′ Τσουμάγκας), Ρόβας, Σταθάκης, Κορδέρο, Γεωργέας, Πόποβιτς (66′ Γροντής), Μπρέσεβιτς, Ανάκογλου, Πλατέλλας.

Σχετικά άρθρα