Επτά μαγικές Ολυμπιακές βραδιές!

Ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι, η ΠΑΕ Ολυμπιακός θυμήθηκε 7 μεγάλες νίκες επί του Παναθηναϊκού και τις παρουσίασε στην επίσημη ιστοσελίδα της.
Αναλυτικά το δημοσιεύμα στην επίσημη σελίδα του Ολύμπιακού αναφέρει:
"Πηγαίνοντας προς τα πίσω στον χρόνο, σταματάμε σε επτά σπουδαίες νίκες της ομάδας μας επί του Παναθηναϊκού, εντός ή εκτός έδρας!

Οι χαρές που ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει εισπράξει από την αγαπημένη του ομάδα είναι πραγματικά… αμέτρητες!
Μεγάλες νίκες, μεγάλα σκορ, εξαιρετικές εμφανίσεις με τις οποίες ο Θρύλος… εκμηδένιζε τους αντιπάλους του! Ειδικά, δε, κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο (όπως αποκαλείται), τον Παναθηναϊκό, τα βράδια ποδοσφαιρικής μαγείας και «ερυθρόλευκης» κυριαρχίας είναι… συγκλονιστικά!
Πηγαίνοντας προς τα πίσω στον χρόνο, λοιπόν και ενόψει του αποψινού ματς στο γήπεδό μας με τον Παναθηναϊκό, θυμόμαστε επτά σπουδαίες νίκες τις οποίες η ομάδα μας πήρε απέναντι στους «πράσινους», είτε εντός έδρας είτε εκτός!
Λίγα χρόνια πίσω πάμε, για αρχή. Στο 2009. Ο Ολυμπιακός μας μπορεί να μη βρισκόταν στην καλύτερή του κατάσταση, όμως ήξερε καλά τι έπρεπε να κάνει, προκειμένου να κερδίσει τον Παναθηναϊκό. Στις 29 Νοεμβρίου του 2009, λοιπόν, ο Θρύλος υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό, στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Μπροστά σε 32.000 φιλάθλους της ομάδας μας ο Θρύλος είχε σχεδιάσει ένα… υπέροχο βράδυ. Ο Κώστας Μήτρογλου έδωσε σπουδαίο… σόου, πετυχαίνοντας δύο υπέροχα γκολ και διαμορφώνοντας το τελικό 2-0! Αξέχαστο έχει μείνει το γυριστό βολ πλανέ, με το οποίο ο «Μητρογκόλ» είχε πετύχει το δεύτερο γκολ του Θρύλου!
Αλλάζουμε διοργάνωση, αλλά και χρονιά και πηγαίνουμε ακόμη λίγο πιο πίσω. Στο 2008. Μία σεζόν (2007-08) κατά την οποία ο Ολυμπιακός είχε πετύχει επίσης σημαντικά πράγματα. Υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό, για τον θεσμό του Κυπέλλου, στις 16 Ιανουαρίου του 2008. Λίγες ημέρες μετά την έλευση του έτους εκείνου, το πρόγραμμα είχε… τεσσάρα! Το γήπεδο κατάμεστο, όπως πάντα. Ο κόσμος διψασμένος για νίκη και πρόκριση!Μόλις στο 6’ ο Λούα Λούα κάνει το 1-0 και από εκεί και έπειτα άρχισε… χιονοστιβάδα. Τοροσίδης στο 63’ και Κοβάσεβιτς στο 65’ μεγάλωσαν το σκορ, ενώ με υπέροχο γκολ στο 80’ ο Νούνιες έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα! Τελικό αποτέλεσμα, 4-0!
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το πρώτο ματς της σεζόν 2005-06, καθώς η χρονιά άρχιζε με… ντέρμπι! Στις 28 Αυγούστου του 2005, λοιπόν, ο Θρύλος μετέβη στο ΟΑΚΑ, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον αιώνιο αντίπαλό του για το πρωτάθλημα. Η ομάδα μας μπήκε μπροστά στο σκορ στο 35’ με υπέροχη κεφαλιά του Στολτίδη! Το 2-0 ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο, με υπέροχη επέλαση και δυνατό σουτ του Τζόρτζεβιτς μέσα από την περιοχή. Ήταν το… τελειωτικό χτύπημα για τον Παναθηναϊκό σε εκείνο το ματς, καθώς οι «πράσινοι» είδαν από το πρώτο κιόλας ματς τον Ολυμπιακό να παίρνει κεφάλι!
Μία ακόμη σπουδαία νίκη πέτυχε ο Θρύλος επί του Παναθηναϊκού το 2003. Αυτή τη φορά με 3-0! Στο πλαίσιο του 2ου γύρου, για την 29η αγωνιστική, ο Ολυμπιακός ως γηπεδούχος υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό στη Ριζούπολη! Σε ένα ματς στο οποίο κρινόταν ο τίτλος! Όλη η Ευρώπη είχε εκείνη την ημέρα στραμμένο το βλέμμα της επάνω στο ελληνικό «κλάσικο» και είδε τον Θρύλο να «συντρίβει» τον αντίπαλό του με άνεση! Ο Τζιοβάνι μόλις στο 3’ έκανε την αρχή!Με τη συμπλήρωση 15 λεπτών αγώνα ο Ολυμπιακός σφράγισε τη νίκη, κάνοντας το 2-0 με τον Γιαννακόπουλο. Πολύ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, στο 48’, ήταν ξανά ο Γιαννακόπουλος εκείνος που έγραψε το τελικό 3-0 για τον Ολυμπιακό μας, μέσα σε αποθέωση! Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό και κατέκτησε και τον τίτλο του πρωταθλητή!
Δύο χρόνια νωρίτερα, τη σεζόν 2000-2001, σε διαφορετική διοργάνωση πάλι, αυτή τη φορά για το Κύπελλο. Ρεβάνς στη Λεωφόρο, με ιδιαίτερη σημασία. Ο Θρύλος πήγε εκεί να τα παίξει όλα για όλα, με τον κόσμο του στο πλευρό του! Ήθελε νίκη πάση θυσία, για να προκριθεί. Πριν «βγει» το 10λεπτο είχε προηγηθεί με 2-0! Στο 6’ ο Αλεξανδρής και στο 9’ ο Λουτσιάνο (με ένα κτύπημα φάουλ που έχει μείνει στην ιστορία) και οι «ερυθρόλευκοι» μπορούσαν ήδη να πανηγυρίζουν! Ο Παναθηναϊκός μείωσε προσωρινά στο 43’, όμως ο Ολυμπιακός είχε φυλάξει άλλα δύο γκολ για το δεύτερο ημίχρονο! Ένα πέτυχε ο Γεωργάτος στο 61’ με πέναλτι και ένα ο Τζιοβάνι στο 83’, με υπέροχο πλασέ! Το σύνθημα «οέ, 1-4» τραγουδούν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού ακόμη και σήμερα. Είναι μία από τις πιο σημαντικές νίκες της ομάδας μας επί του αιωνίου αντιπάλου!
Πλησιάζοντας προς την συμπλήρωση της… επτάδας, βρίσκουμε ένα μεγάλο ματς, εκτός έδρας. Πίσω στο μακρινό (πλέον) 1998-99! Ο Θρύλος φιλοξενούνταν στο ΟΑΚΑ από τον αιώνιο αντίπαλό του και τα πράγματα κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου δεν πήγαιναν ιδανικά. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 2-0 μέχρι το 32’ και έδειξε να ελέγχει το ματς. Γελάστηκε όμως… Από το 41’ μέχρι και το 90’ ο Ολυμπιακός έκανε μία… θρυλική αντεπίθεση! Μείωσε αρχικά, ισοφάρισε στο 52’ με τον Καραπιάλη, προηγήθηκε με 3-2 χάρη σε κεφαλιά του Ανατολάκη στο 72’ και στο 90’, μετά από υπέροχη αντεπίθεση, ο Καραπιάλης έκανε «λόμπα» πάνω από τον Βάντσικ και συνέχισε την κούρσα του πανηγυρίζοντας μία μεγάλη ανατροπή και νίκη!
Η επτάδα μας κλείνει το 1997! Περίπου στα μισά του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την 1η Δεκεμβρίου του 1997, ως γηπεδούχος τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, για τη 12η αγωνιστική! Η ομάδα μας είχε σε εξαιρετική μέρα δύο Σέρβους, τον Τζόρτζεβιτς και τον Ίβιτς! Ο πρώτος πέτυχε ένα γκολ και ο δεύτερος δύο! Η αρχή έγινε μόλις στο 4’, με τον Ίβιτς να ανοίγει το σκορ και στο δεύτερο ημίχρονο πλέον, στο 71’, ο Τζόρτζεβιτς με σουτ έδειξε να «σφραγίζει» τη νίκη του Θρύλου! Ο Βαζέχα είχε μειώσει προσωρινά, στο 79’, όμως στο 90’ ο Ίλια Ίβιτς βρήκε για ακόμη μία φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα και έγραψε το τελικό 3-1!".

Σχετικά άρθρα