Αναστασίου: Μόνο ο Παναθηναϊκός υπήρχε μέσα στο γήπεδο

Ο Γιάννης Αναστασίου μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του για τη μεγάλη νίκη στο Καραϊσκάκη, τονίζοντας πως μόνο μια ομάδα υπήρχε μέσα στο γήπεδο και αυτή ήταν ο Παναθηναϊκός. Οσο για το αντικείμενο που δέχθηκε από τους οπαδούς του Ολυμπιακού ανέφερε πως χάθηκε ο πολιτισμός!Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου:
«Ήρθαμε σήμερα στο Καραϊσκάκη με απώτερο σκοπό τη νίκη όπως σε κάθε ματς. Δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες στο ματς. Μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο. Αυτή ήταν ο Παναθηναϊκός. Δείξαμε πως έχουμε ποιότητα ως ομάδα. Εγκλωβίσαμε τον Ολυμπιακό και φανερώσαμε πως μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια κάθε αντίπαλο».
Ερωτηθείς για την κατάστασή του αλλά και το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός δεν παρουσιάζει σταθερότητα, σημείωσε: «Καλά είμαι. Ζαλίζομαι λίγο. Βλέποντας την ατμόσφαιρα της Τρίτης και σήμερα τι να πω. Χάθηκε ο πολιτισμός. Κρίμα. Το σημαντικό για εμάς είναι πως θέλουμε να έχουμε ένα σταθερό σχήμα. Στα μεγάλα παιχνίδια ήμαστε εκεί. Προσπαθούμε να έχουμε σταθερότητα και στα μικρά παιχνίδια».
Σχετικά με το αν ήταν έκπληξη για εκείνον η ενδεκάδα του Ολυμπιακού, δήλωσε: «Όχι δεν ήταν έκπληξη για μένα. Περίμενα μία αλλαγή. Τον Φουστέρ. Μετά από ένα ματς ίσως να μην έχει λογική όμως πριν έχει».
Όσο για το αν περίμενε τέτοια εμφάνιση και αυτό το σκορ, δήλωσε: «Εγώ ξέρω και το πίστευα και το έλεγα στα παιδιά πως εδώ μπορούμε να κερδίσουμε. Προσπαθήσαμε πολύ και τα καταφέραμε. Δεν μας υποτίμησε ο Ολυμπιακός. Σήμερα όμως δείξαμε πως είμαστε καλύτερη ομάδα και το θέλαμε πιο πολύ».
Αναφορικά με τις φάσεις που δημιούργησαν οι «πράσινοι», και το τι σημαίνει γι’ αυτόν η νίκη, τόνισε: «Όπως ο Ολυμπιακός στην Λεωφόρο δεν έκανε πολλές ευκαιρίες και κέρδισε στο τέλος έτσι σήμερα εμείς νικήσαμε αν και δεν κάναμε μεγάλο αριθμό ευκαιριών. Αυτά τα στοιχεία είναι που διακρίνουν μία μεγάλη ομάδα (σ.σ. καλή φυσική κατάσταση, τρεξίματα, ετοιμότητα και πάθος). Εμάς η προετοιμασία μας άρχισε την Πέμπτη όπως και του Ολυμπιακού. Είχαμε 3 μέρες. Δουλέψαμε και συγκεντρωθήκαμε. Σε μία ομάδα επιπέδου Champions League δεν υπάρχει δικαιολογία για κούραση. Τουλάχιστον αυτή τη νοοτροπία θέλουμε να έχουμε στην ομάδα μας και έτσι πιστεύουμε εμείς. Δεν δώσαμε κάποια απάντηση. Ήταν νίκη αυτοπεποίθησης κόντρα στον μεγάλο μας αντίπαλο. Η ήττα του πρώτου γύρου μας πόνεσε. Η ομάδα δημιουργείται για να μπορεί να είναι ανταγωνιστική και να κοιτάζει στα μάτια κάθε αντίπαλο».

Σχετικά άρθρα