Μπεργκ: Πέρασε… ρουκέτα δίπλα μου

Ο Μάρκους Μπεργκ μιλώντας σε ιστοσελίδα της Σουηδίας αναφορικά με το ντέρμπι στο "Γ. Καραϊσκάκης" στάθηκε στα αντικείμενα που πετούσαν οι γηπεδούχοι και χτύπησαν τον Γιάννη Αναστασίου ενώ αναφέρθηκε και στο γκολ του.
Μεγάλη εμφάνιση με ένα γκολ και μια ασίστ. Σε ένα χαοτικό ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. "Υπάρχουν κάποιοι άλλοι κανόνες. Έβρεχε αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο", λέει ο Μάρκους Μπεργκ στην Sportbladet.

Ο Ολυμπιακός είχε 17 παιχνίδια (16 νίκες) χωρίς ήττα πριν το αθηναϊκό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Το τελικό σκορ όμως έγραψε 0-3 με ένα γκολ και μια ασίστ από τον Μάρκους Μπεργκ.

"Ναι, Θεέ μου, τι μπορώ να πω. Μια πολύ σημαντική νίκη ιδιαίτερα για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Σημαίνει τόσα πολλά για αυτούς" λέει ο έμπειρος στράικερ.

"Ένιωσα καλά, πολύ καλά. Παίξαμε με ένα 4-4-1-1 έτσι ήμουν λίγο μόνος στην κορυφή αλλά υπήρχε κενός χώρος στην άμυνα του Ολυμπιακού", πρόσθεσε.

Στο τέλος του πρώτου μέρους έπαιξε τον ρόλο του πασέρ για τον Ντάνιελ Πράνιτς. Στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου ο Μπεργκ έκανε το 2-0.

"Κερδίσαμε την μπάλα και έγινε μια βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας. Πέρασε τον προσωπικό μου αντίπαλο και έκανα το τελείωμα. Ήταν ένα ωραίο γκολ. Όσο για την ασίστ έγινε με παρόμοιο τρόπο. Αλλά εκεί περίμενα μέχρι να έρθει ο Πράνιτς και του την έδωσα".

Υπήρξαν άσχημες σκηνές με τον παίκτη τον γηπεδούχο Μάικλ Ολαιτάν, ο οποίος έπεσε μόνος του αναίσθητος στο έδαφος. Επίσης από την στιγμή που είχε μεγάλη ένταση στο ματς ο κόσμος πέταγε πράγματα μέσα στο γήπεδο, στους παίκτες και τους προπονητές.

"Επικράτησε ένα χάος, αλλά είναι πάντα κάτι ιδιαίτερο όταν γίνεται ένα ντέρμπι. Επικρατούν κάποιοι άλλοι κανόνες στα ματς πρωταθλήματος σε αντίθεση με αυτά του Τσάμπιονς Λιγκ θα μπορούσα να πω. "Έβρεχε" πράγματα στον αγωνιστικό χώρο και ο προπονητής μας χτυπήθηκε στο μάτι. Δέχτηκε ένα αντικείμενο και σωριάστηκε στο έδαφος και του έδεσαν το μάτι. αλλά είναι καλά τώρα".

Κινδύνευες να χτυπηθείς από κάτι; "Μετά το 1-0 υπήρξε μια "ρουκέτα" που πέρασε δίπλα μου, αλλά ήταν από αυτές που δεν πάνε μακριά έτσι δεν κινδύνεψα τόσο πολύ".

Φοβήθηκες;"Όχι. Η αστυνομία ήταν εκεί ώστε να μην γίνει τίποτα με εμάς τους παίκτες αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Φάνηκε ότι είχαν τον έλεγχο όμως".

Σχετικά άρθρα