Ποιος Μόγες; Ο Αναστασίου

Ο Μίτσελ πριν λίγες μέρες έδεσε… χειροπόδαρα τον Ντέιβιντ Μόγες, αλλά στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός διασύρθηκε 0-3 από τον Ολυμπιακό και ο Γιάννης Αναστασίου του… πήρε το πορτοφόλι. Με μεθοδική δουλειά ο Ελληνας τεχνικός κερδίζει εμπιστοσύνη και χρόνο για να συνεχίσει το έργο του και να οδηγήσει το Τριφύλλι στην εκπλήρωση στόχων, που αρχικά έμοιαζαν ανέφικτοι. Για το… Οσκαρ του καλύτερου φετινού προπονητή στη Λίγκα έχει ξεκάθαρο προβάδισμα.
Είναι δεδομένο πως στο ποδόσφαιρο οι προπονητές δεν παίζουν μπάλα. Αυτό το κάνουν οι ποδοσφαιριστές και στο αιώνιο ντέρμπι, που βρήκε θριαμβευτή τον Παναθηναϊκό μέσα στο σπίτι του μεγάλου αντιπάλου, το σημαντικότερο ρόλο έπαιξαν η θέληση, η ψυχή και το πάθος των πράσινων.

Η… σκακιέρα των προπονητών όμως έχει μεγάλη αξία και ο Γιάννης Αναστασίου δικαιολόγησε με τον καλύτερο τρόπο τα κολακευτικά λόγια, με τα οποία μίλησε γι’ αυτόν ο Μίτσελ πριν το ντέρμπι.

"Μου αρέσει πολύ η δουλειά του Αναστασίου, πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός και ο Ατρόμητος είναι οι δύο πιο βελτιωμένες ομάδες του πρωταθλήματος" δήλωσε ο ισπανός και ο ομόλογός του στον πράσινο πάγκο τον επιβεβαίωσε.

Είναι χαρακτηριστικό πως στα έξι παιχνίδια, που έχει δώσει ο Ολυμπιακός με τις δύο συγκεκριμένες ομάδες φέτος, κατάφερε να κερδίσει μόλις μία δύο φορές. Μία στο Φάληρο τον Ατρόμητο (δύσκολα με 2-1), με τον οποίο αναδείχθηκε στη συνέχεια τρεις φορές ισόπαλος (οι δύο για το Κύπελλο), και μία τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (στο 90′).

Επιστρέφοντας στον Αναστασίου, ο έλληνας τεχνικός, που αρχικά αντιμετωπίστηκε με μεγάλη δυσπιστία, έχει κερδίσει τόσο τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, όσο και τα εγκωμιαστικά λόγια της πλειοψηφίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Εχοντας στα χέρια του περιορισμένα "υλικά" έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα συμπαγές σύνολο, που μπορεί να έχει σκαμπανεβάσματα, αλλά συνεχώς δείχνει μία βελτίωση, ειδικά το τελευταίο διάστημα.

Γνωρίζοντας τις αδυναμίες της ομάδας του, ο Αναστασίου δουλεύει πολύ στις αδυναμίες του αντιπάλου και έχοντας δημιουργήσει μία αθλητική και με πολλά τρεξίματα ομάδα χτυπάει εκεί, που πονάει ο αντίπαλος.

Στα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και με τον Ολυμπικαό στο Καραϊσκάκη κέρδισε κατά κράτος τους φημισμένους αντιπάλους του, Στέφενς και Μίτσελ, στήνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ομάδα του.

Στο χθεσινό θρίαμβο επί του Ολυμπιακού εκμεταλλεύτηκε άριστα την κούραση και την έλλειψη ενέργειας των ερυθρολεύκων από την υπερπροσπάθεια και τη σπουδαία νίκη επί της Γιουνάιτεντ.

Με εξαίρεση το τετ α τετ του Ολαϊτάν στην αρχή του αγώνα, οι πράσινοι δεν επέτρεψαν άλλη καθαρή ευκαιρία στον Ολυμπιακό. Εκλεισαν τις πτέρυγες σε Κάμπελ, Πέρεζ, ενώ ο Λαγός έσβησε κυριολεκτικά τον εγκέφαλο Τσόρι Ντομίνγκες.

Με πέντε παίκτες στα χαφ, ο Παναθηναϊκός ακύρωσε την καλή κυκλοφορία των ερυθρολεύκων, που είναι το δυνατό τους σημείο και από εκεί και πέρα έγιναν όλα εύκολα χάρη στην ποιότητα του Μάρκους Μπεργκ.

Ολα αυτά δεν σημαίνουν πως ξαφνικά ο Αναστασίου έγινε ο τεράστιος προπονητής ή ο Μίτσελ λίγος. Απλώς ο έλληνας τεχνικός απέδειξε περίτρανα πως κάνει σοβαρή και μεθοδική δουλειά σε έναν Παναθηναϊκό, που συγκριτικά με το παρελθόν έχει μικρό και όχι πλούσιο σε ταλέντο ρόστερ.

Εχει κερδίσει με το σπαθί του την εμπιστοσύνη του συλλόγου και τον χρόνο για να φτιάξει την ομάδα, που έχει στο μυαλό του. Ο στόχος των προκριματικών του Champions League, που πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα ήταν ουτοπικός, πλέον είναι πραγματικός στόχος. Οπως φυσικά το ίδιο ισχύει και για το Κύπελλο Ελλάδας.

Αρκεί φυσικά ο Γιάννης Αλαφούζος και οι συνεργάτες του να καταφέρουν πως πάρουν την αδειοδότηση ώστε να μην γκρεμιστούν όσα με κόπο όλη τη χρονιά προσπαθούν να κερδίσουν οι πράσινοι.

Σχετικά άρθρα