Γεωργιάδης: Δεν ισχύει το 5ευρω για συνταγογράφηση

3 Μαρτίου 2014

Σε μια σημαντική ανακοίνωση σε σχέση με το εισιτήριο των 5 ευρώ στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ, προέβη ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. 

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ, με τον νέο νόμο δεν ισχύει η συγκεκριμένη χρέωση για την συνταγογράφηση, με αποτέλεσμα να μην πληρώνει κανείς το 5ευρω στο ΠΕΔΥ. 

Νωρίτερα, την αντίδραση του κ. Γεωργιάδη, προκάλεσε ηανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ που χαρακτήρισε το εισιτήριο των 5 ευρώ στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ, κίνηση βεβιασμένη και αιφνιδιαστική. 

«ΠΑΣΟΚ καταπράσινο, μόνο του, σκέτη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ», ήταν η απάντηση του σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο Mega. Όπως διευκρίνισε, το εισιτήριο των 5 ευρώ πράγματι ισχύει στα κέντρα υγείας του ΕΣΥ και στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, όμως το μέτρο θεσμοθετήθηκε επί κυβέρνησης Παπανδρέου, τονίζοντας με έμφαση ότι η σχετική απόφαση δεν ελήφθη ούτε επί Παπαδήμου ούτε επί Σαμαρά. 

«Μπαίνοντας τα πολυιατρεία στο υπόλοιπο σύστημα υγείας υιοθετούν και τους υπόλοιπους νόμους του ΕΣΥ, που είναι το 5ευρω», εξήγησε ο υπουργός Υγείας και επέμεινε: «Δεν έχω θεσμοθετήσει κανένα 5ευρω. Διάβασα ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για νόμο του ΠΑΣΟΚ». 

Εξάλλου, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι στην πράξη στα νοσοκομεία σε ποσοστό 50% το εισιτήριο δεν καταβάλλεται (λόγω οικονομικής αδυναμίας των ασθενών) για να συμπληρώσει: «Κάνουμε μία τόσο μεγάλη φασαρία για ένα μέτρο που καλά καλά δεν λειτουργεί. Προτιμούμε στην Ελλάδα να γκρινιάζουμε παρά να συνεννοούμαστε», κατέληξε.

Πηγή: protothema.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ