Η πρώτη ήττα του Μίτσελ και ο πράσινος θρίαμβος μετά από 26 χρόνια

Οι αριθμοί δεν παίζουν μπάλα, αλλά έχουν τη δική τους αξία. Διαβάστε για τα σερί του Ολυμπιακού και του Μίτσελ, στα οποία έβαλε στοπ ο Παναθηναϊκός, αλλά και για την επανάληψη ενός μεγάλου θριάμβου στο σπίτι του αιώνιου αντιπάλου για το Τριφύλλι μετά από 26 χρόνια.
Ένας «άδειος» Ολυμπιακός, ο χειρότερος φετινός, έμεινε στις δάφνες της επιτυχίας επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και γνώρισε βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό στο μέχρι πρότινος αήττητο Καραϊσκάκη.
 
Ο μεγάλος του αντίπαλος έβαλε «στοπ» στο αήττητο σερί των 36 αγώνων πρωταθλήματος, που μετρούσε από τις 3 Φεβρουαρίου 2013, όταν ο Ατρόμητος τον κέρδισε 2-3 στο Καραϊσκάκη.
 
Στο μεσοδιάστημα των δύο ηττών από Ατρόμητο και Παναθηναϊκό, οι ερυθρόλευκοι μετρούσαν 32 νίκες, 4 ισοπαλίες και γκολ 96-12!
 
Πρόκειται για την πρώτη ήττα σε αγώνα πρωταθλήματος με τον Μίτσελ προπονητή, με τον Ολυμπιακό να μην σκοράρει για πρώτη φορά στο Καραϊσκάκη από τις 8 Απριλίου 2012, όταν η Κέρκυρα τον κέρδισε 0-1!
 
Εξίσου εντυπωσιακό είναι ότι από τα 12 γκολ που έχει δεχθεί φέτος ο Ολυμπιακός τα 10 τα δέχθηκε στο Καραϊσκάκη από 6 ομάδες (ΟΦΗ, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, ΠΑΣ, Πλατανιάς και Παναθηναϊκός).
 
Ο Παναθηναϊκός είχε να κερδίσει τον Ολυμπιακό από τις 30 Οκτωβρίου 2010, όταν με δύο γκολ του Σισέ είχε επικρατήσει 2-1 στο ΟΑΚΑ.
 
Χθες έφυγε αήττητος για 3η σερί χρονιά από τον Πειραιά, όπου είχε να κερδίσει από το 2007 (0-1 με το γκολ του Δημήτρη Παπαδόπουλου στο 89′.
 
Το 0-3 είναι μια από τις μεγαλύτερες νίκες του Παναθηναϊκού στην έδρα του Ολυμπιακού. Είχε να τον κερδίσει με 3 γκολ από την περίοδο 1987-88, όταν είχε επικρατήσει 1-4 στο ΟΑΚΑ με τέρματα των Βλάχου (2), Γεωργαμλή και Σαραβάκου. Στο Φάληρο είχε να τον κερδίσει με 3 γκολ από την περίοδο 1959-60 (επίσης 1-4 με χατ τρικ του Παπαεμμανουήλ και αυτογκόλ του Λαιμού).
 
Ο Παναθηναϊκός, ο οποίος πέτυχε ιστορικό θρίαμβο σε βάρος του Ολυμπιακού εκτός έδρας έχει συγκεντρώσει τους 24 από τους 50 βαθμούς, με 7 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες, έχοντας πετύχει 6 γκολ περισσότερα απ’ όσα στο γήπεδό του (24 έναντι 18)!

Σχετικά άρθρα