Μποροβήλος: Για ένα καλύτερο προϊόν

Ο Αστέρας Τρίπολης αντέδρασε άμεσα στην έκκληση της Super League και της ΕΠΟ για προτάσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τον Γιώργο Μποροβήλο να τονίζει πως στόχος είναι να ανοίξει μια συζήτηση.
Ο πρόεδρος της αρκαδικής ΠΑΕ μίλησε στον Arcadia 93.8 για τη δέσμη προτάσεων που κατατέθηκε, τη φετινή πορεία της ομάδας, τους στόχους, ενώ προανήγγειλε την αποχώρηση του Εντό, που αναζητά ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μποροβήλου:

Για τις προτάσεις του Αστέρα Τρίπολης: «Ο Αστέρας Τρίπολης είναι μια ομάδα η οποία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, κινείται ανεξάρτητα και όπως και για τους δανεικούς, έτσι κάνει τις προτάσεις που έχει σχεδιάσει για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Τον τρόπο που βγήκαν οι προτάσεις: «Λεπτομερής ανάλυση θα κούραζε γι’ αυτό θέλαμε επιγραμματικά να αναφερθούμε στα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, να ανοίξουμε ένα διάλογο, δεν διεκδικούμε το αλάθητο, δεν τα ξέρουμε όλα, όμως έχουμε προτάσεις και επιβαλλόταν να τις προβάλουμε. Σκοπός είναι να προσφέρουμε ένα καλύτερο προϊόν στους Ελληνες φιλάθλους».

Τις δηλώσεις που δυσφημούν το άθλημα: «Πρέπει το προϊόν να δείχνει και από μόνο του πως δεν έχει κάτι να κρύψει, είναι τεράστια η ζημιά που γίνεται με το να βγαίνει κάποιος και να λέει ότι θέλει χωρίς αποδείξεις. Μπορεί να έχει ενδιαφέρον και να ανεβάζει θεαματικότητες, όμως δεν βοηθά το ποδόσφαιρο όταν αυτά δεν αποδεικνύονται. Για λόγους προβολής βγαίνουν και κάνουν δηλώσεις, χωρίς αποδείξεις. Ο φίλαθλος δεν είναι εισαγγελέας, δεν θα κάτσει να ψάξει, θα ακούσει κάτι, θα το δεχτεί και θα αναζητήσει άλλο ενδιαφέρον».

Οσο για τα οικονομικά των ομάδων δήλωσε: «Πρέπει όλοι να έχουν ίδιους κανόνες. Δεν γίνεται άλλος να έχει άρθρο 44, άλλος να χρωστάει στην εφορία, άλλος να έχει χρέη και κάποια κορόιδα να είναι συνεπέστατοι και να επενδύουν. Δεν γίνεται να βρίσκεται πάντα κάποιος τρόπος και να έχει άλλοθι αυτός που χρωστάει».

Για την πρώτη απόφαση όποιος δεν παίρνει ενημερότητα να πέφτει: «Ξεκινήσαμε με τη σκέψη πως όποιος δεν παίρνει φορολογική ενημερότητα να πέφτει κατηγορία. Αναγκαστήκαμε να αναδιπλώσουμε καθώς η πραγματικότητα έδειξε άλλα».

Αν υπάρχει σωτηρία στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Τα πράγματα είναι δύσκολα, όμως είμαι αισιόδοξος.  Κάποιες αποφάσεις οδήγησαν τις ομάδες στο να νοικοκυρευτούν, χαμήλωσαν τον πήχη αγωνιστικά, όμως  με τον καιρό θα ανέβουν επίπεδο και θα έχουμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Υπάρχουν και τα καλά, δεν είναι όλα μαύρα. Η Εθνική είναι στο παγκόσμιο κύπελλο με παίκτες της  Σούπερ Λιγκ. Παιδιά που έπαιξαν στη Σούπερ Λιγκ, αναδείχθηκαν και έφτασαν να παίζουν και στο εξωτερικό».

Για τον Αστέρα: «Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα είναι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, πέρασε από τελικό κυπέλλου, έχει κερδίσει το σεβασμό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μπορεί να μην παίζει τη μπάλα της Μπαρτσελόνα ή της Μπάγερν, όμως κοιτάει κατάματα κάθε αντίπαλο. Κέρδισε πρόσφατα ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό και περιμένει τον Ολυμπιακό. Έχουμε δικαίωμα στο όνειρο. Θα παλέψουμε στα πλέι οφ για το καλύτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο».

Τον βασικό κορμό της ομάδας: «Υποχρεώνεται να αλλάζει το βασικό κορμό και αναγκάζεται να χτίζεται από την αρχή. Αυτό έγινε τις πρώτες χρονιές που έπρεπε να ανεβάζει επίπεδο. Στην αρχή για να μείνει στην κατηγορία, μετά για να φτάσει στη μέση, μετά για να βγει στην Ευρώπη. Αυτό εμπόδισε την ομάδα στο να έχει ομοιογένεια. Οι ποδοσφαιριστές είναι άνθρωποι. Δεν σημαίνει πως πληρώνω έναν παίκτη καλά και θα παίξει πάντα καλά».

Για τον Εντό και την Εθνική: «Για να δείξουμε το πώς βλέπουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, οι άλλες χώρες, αξίζει να αναφερθεί η περίπτωση του Εντό. Του είπε ο προπονητής του στην Εθνική πως παρότι κάνεις ένα καλό πρωτάθλημα δεν μπορώ να σε υπολογίζω για την Εθνική. Πρέπει να πας σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Μπορεί ο Αστέρας να φέρνει παίκτες, να τους πληρώνει στην ώρα τους, όμως είναι δύσκολο να τους πείσεις. Η Τρίπολη είναι μικρή πόλη με δύσκολες καιρικές συνθήκες».

Τον αριθμό ομάδων που θεωρεί καταλληλότερο στη Σούπερ Λιγκ: «Κάποια στιγμή πρέπει να γίνουμε 14 ομάδες ώστε να έχουμε μεγαλύτερο ανταγωνισμό».

Τον σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν: «Ο σχεδιασμός έχει ξεκινήσει και να είστε σίγουροι πως οι ποδοσφαιριστές που βοήθησαν αγωνιστικά και είχαν ήθος θα κάνουμε κάθε προσπάθεια να μείνουν στην ομάδα και να φτιάξουμε έναν κορμό που οδηγεί κάθε χρόνο τον Αστέρα στις υψηλές θέσεις τις βαθμολογίας».

Σχετικά άρθρα