Τσέναμο: Νικάμε και για τον πρόεδρο

Ο MVP του σπουδαίου διπλού του Ατρομήτου στο Αγρίνιο, Λουίτζι Τσέναμο, μιλάει για τις φετινές του εμφανίσεις, τους στόχους της ομάδας του, τον Γιώργο Σπανό και το ενδεχόμενο κλήσης του στην εθνική Ελλάδας, από τον Φερνάντο Σάντος.Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τσέναμο στο sportculture.gr:

-Λουίτζι, βοήθησες σημαντικά τον Ατρόμητο να να σπάσει το αήττητο σερί που έτρεχε στο φετινό πρωτάθλημα ο Παναιτωλικός στην έδρα του.

«Ξέραμε ότι θα παίζαμε σε μία δύσκολη έδρα με έναν ικανό αντίπαλο. Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε, όπως έσπασε και το δικό μας στη Λιβαδειά, μια εβδομάδα νωρίτερα. Εμείς πήγαμε στο Αγρίνιο για να παίξουμε το ποδόσφαιρο που ξέορυμε και να μην αδικήσουμε τους εαυτούς μας. Εκμεταλλευτήκαμε τα όποια λάθη των αντιπάλων με τον καλύτερο τρόπο και συγχρόνως έκανα κι εγώ μια πολύ καλή εμφάνιση βοηθώντας την ομάδα μου, που με είχε ανάγκη. Αποτέλεσμα όλων αυτών, η νίκη με 1-3».

-Πως αισθάνθηκες επιστρέφοντας στο Αγρίνιο ως αντίπαλος;

«Όταν επιστρέφεις σε αυτό το γήπεδο μετά από καιρό, επηρεάζεσαι. Είχα παρακολουθήσει αρκετούς αγώνες του Παναιτωλικού από την τηλεόραση, ωστόσο όταν βρίσκεσαι μέσα στο γήπεδο είναι διαφορετικά. Βγήκα για προθέρμανση πιο νωρίς εσκεμμένα, ώστε να προσπαθήσω να απομονώσω τις θετικότατες αναμνήσεις, που έχω από τη θητεία μου στην ομάδα και τα συναισθήματα μου και να συγκεντρωθώ στη δουλειά μου».

-Μετά το παιχνίδι δήλωσες πως χρωστούσες μια μεγάλη εμφάνιση στο Αγρίνιο. Τι εννοούσες;

«Όταν έπαιζα στον Παναιτωλικό, έκανα πάρα πολύ καλές εμφανίσεις στα εκτός έδρας παιχνίδια, μέσω των οποίων ο κόσμος με αγάπησε και εκτίμησε την προσφορά μου στην ομάδα. Εντός έδρας δεν είχε τύχει να κάνω μια γεμάτη εμφάνιση. Οπότε, θεωρώ ότι χρωστούσα να κάνω μια μεγάλη εμφάνιση μέσα στο γήπεδο του Αγρινίου, έστω και καθυστερημένα και με άλλη ομάδα».

-Είσαι ικανοποιημένος από τις φετινές σου εμφανίσεις;

«Είναι αλήθεια ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος και κάνω τα πάντα για να έχω διάρκεια στην απόδοσή μου και μια σταθερή παρουσία. Πιστεύω πως αυτό μου έλειπε στα τόσα χρόνια καριέρας».

-Ποιος είναι ο στόχος του Ατρομήτου ενόψει και των play off;

«Αρχικά θέλουμε να τελειώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, να έχουμε καλά αποτελέσματα στις αγωνιστικές που απομένουν και να μπούμε στα play off ευρισκόμενοι όσο το δυνατόν πιο ψηλά στη βαθμολογία. Είναι σημαντικό να είμαστε φορμαρισμένοι και σε καλή κατάσταση όταν πρέπει, να μην έχουμε τραυματισμούς και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στα play off».

-Έχει επηρεάσει την ομάδα το θέμα που έχει προκύψει με την προφυλάκιση του προέδρου του Ατρομήτου, Γιώργου Σπανού ή σας δίνει επιπλέον κίνητρο για να τον στηρίξετε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή;

«Ο μόνος τρόπος να του δώσουμε δύναμη είναι με τις εμφανίσεις μας στο γήπεδο και με επιτυχημένα αποτελέσματα. Κάτι που μας ζήτησε και ο ίδιος άλλωστε. Θα κάνουμε τα πάντα για αυτόν, γιατί το αξίζει».

-Έχεις στο μυαλό σου την κλήση στην εθνική Ελλάδας;

«Είμαι αφοσιωμένος στην ομάδα μου και θέλω να την βοηθάω. Οποιαδήποτε διάκριση-πρόσκληση έρθει μέσα από τις εμφανίσεις μου με τον Ατρόμητο, φυσικά και θα είναι ευπρόσδεκτη».

Σχετικά άρθρα