Αποθέωσε Αναστασίου ο Νάνο

Ενθουσιασμένος για τη νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την μέχρι στιγμής παρουσία του στον Παναθηναϊκό δήλωσε ο Νάνο, ο οποίος αποθέωσε τον προπονητή του, Γιάννη Αναστασίου.Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή της NOVA:

Για το πώς βίωσε το πρώτο εκτός έδρας ντέρμπι στην Ελλάδα, αν ήταν όπως το περίμενε κι αν πίστευε ότι θα μπορούσε να φύγει νικητής: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι, είμαστε ανεβασμένοι πραγματικά. Δεν περιμέναμε το 0-3 σαν σκορ, προσπαθήσαμε για το καλύτερο και κάναμε ό,τι μας είχε πει ο προπονητής μας. Ο Παναθηναϊκός παίζει πάντα με τη σκέψη της νίκης, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Με αυτό το σκεπτικό μπήκαμε στο παιχνίδι».

Για τους πανηγυρισμούς μετά το τέλος του αγώνα: «Μέσα στα αποδυτήρια η ατμόσφαιρα ήταν φοβερή. Μου είχαν πει συμπαίκτες μου ότι θα υπάρχουν φίλαθλοι στο προπονητικό μας κέντρο, αλλά ως που να φτάσεις δεν ξέρεις πόσοι σε περιμένουν για να πανηγυρίσουν μαζί σου. Ήταν φανταστικά».

Για το αν το 0-3 στο Φάληρο αποτελεί τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του: «Είναι πράγματι πολύ σημαντική νίκη και το βλέπετε από τα συναισθήματα όλων μας στα πανηγύρια. Έχω συμβόλαιο σε ισχύ με τον Παναθηναϊκό και πιστεύω πώς θα έχω την ευκαιρία να παίξω και σε άλλα ντέρμπι».

Για τη διεκδίκηση ενός τροπαίου, αυτό του Κυπέλλου, τη φετινή σεζόν: «Για να μιλήσω για τελικό ή για τρόπαιο φέτος, δεν μπορώ αυτή τη στιγμή. Έχουμε τους δύο αγώνες με τον ΟΦΗ πριν. Δεν έχουμε φτάσει στον τελικό και για να το κάνουμε πρέπει ν΄ αντιμετωπίσουμε έναν δύσκολο αντίπαλο».

Για το συμβάν με τον Μάικλ Ολαϊτάν: «Δεν είχα συνειδητοποιήσει τι έγινε μέχρι που είδα τους Κουτρουμπή και Πράνιτς να σηκώνουν τα χέρια. Ήμουν στην άλλη πλευρά του γηπέδου, αλλά όταν πρόσεξα πώς ο Ολαϊτάν δεν μπορούσε να κινηθεί συγκλονίστηκα. Ήθελα να πω ότι κάτι αντίστοιχο συνέβη και με παίκτη δικό μας, τον Μαρινάκη, στο παιχνίδι με τον Άρη. Σε τέτοιες στιγμές πάντοτε υπάρχει η αμφιβολία, διότι κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει».

Για την τοποθέτηση Ρομπέρτο σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, αναφορικά με τη συνταγή του πρωταθλητισμού και τα υπονοούμενα που άφηνε για τον Παναθηναϊκό: «Το θεωρώ σωστό εφόσον εκφράζει τη θέση του κι αυτή είναι η άποψή του. Αν θεωρεί πώς έτσι έχουν τα πράγματα, τότε έτσι είναι. Πάντως, μετά τη μεγάλη μας νίκη δεν πρέπει να πανηγυρίσουμε υπέρμετρα. Πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα, διότι έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Για το γεγονός ότι δεν έχει παίξει στην καριέρα του στην Πριμέρα Ντιβιζιόν: «Δεν μπορώ ν΄ απαντήσω γιατί δεν αγωνίστηκαν. Αυτό που μπορώ να πω ότι φέτος και πέρυσι έπαιξα σαν μπακ. Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας μου έπαιζα σαν μεσοεπιθετικός. Ίσως η προηγούμενη θέση μου να το αιτιολογεί».

Για την πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα: «Όταν έφτασαν δεν με γνώριζαν, δεν ήμουν γνωστός παίκτης στην Ισπανία. Ερχόμενος εδώ είχα πλήρη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου. Πέρυσι από τα 42 ματς της ομάδας μου, αγωνίστηκα στα 41. Ακόμη έχω πολλά να δώσω και θέλω να συνεχίσω ν΄ ανεβαίνω. Δεν είμαι ο παίκτης των πολλών γκολ, θα ήθελα να γίνω ο παίκτης των πολλών ασίστ. Είμαι χαρούμενος όπως πηγαίνουν τα πράγματα και μπορούμε ακόμη περισσότερα. Νιώθω πώς και στα αμυντικά μου καθήκοντα έχω προσαρμοστεί».

Για τον προπονητή του Γιάννη Αναστασίου: «Πρέπει να ξεκινήσω από το ότι οφείλουμε πολλά στον προπονητή μας. Την εικόνα της ομάδας την οφείλουμε σ΄ αυτόν. Ξέρει τι κάνει, όπως και όλο το επιτελείο μας, και μακάρι να μπορέσουμε στη συνέχεια να πανηγυρίσουμε κι άλλες επιτυχίες. Το τελευταίο που μας είπε πριν μπούμε στο γήπεδο με τον Ολυμπιακό είναι να χαρούμε το παιχνίδι και ότι μπορούσαμε να τα καταφέρουμε».

Για τον προπονητή του Ολυμπιακού Μίτσελ: «Κάνει καλή δουλειά και είναι ο προπονητής της ομάδας που θα πάρει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι θα κάνει στην Ευρώπη».

Για τη διαφορά ισπανικού κι ελληνικού ποδοσφαίρου: «Εδώ παίζεται μπάλα μεγαλύτερης δύναμης, βλέπεις καλό ποδόσφαιρο πάντως».

Σχετικά άρθρα