Δέκα σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ καταγγέλλουν

Δέκα σύνδεσμοι οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ, με κοινή τους ανακοίνωση, αναφέρονται σε γεγονότα που έγιναν στο παιχνίδι του Δικεφάλου στη Λισαβόνα, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για την αδιαφορία των ανθρώπων της ομάδας.Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Προς το μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

κ. ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ

Για ακόμα μια φορά ζήσαμε την αδιαφορία της ΠΑΕ κυρίως μέσω των υπαλλήλων της, προς τον κόσμο του ΠΑΟΚ που κάνει χιλιόμετρα για να βρίσκεται παντού δίπλα στην ομάδα. Από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε στη Λισσαβώνα, η μόνη ενημέρωση από την ΠΑΕ ήταν για την ώρα και το σημείο συνάντησης των οπαδών. Η ώρα έφτασε και για άλλη μια φορά σε εκτός έδρας παιχνίδι, δεν υπήρχε κανείς υπεύθυνος από την ΠΑΕ, αφήνοντας τον κόσμο απροστάτευτο στο έλεος και τις προκλήσεις της πορτογαλικής αστυνομίας. Μια αστυνομία που ήταν προκλητική με τη στάση της απο το σημείο συνάντησης μας ακόμα, γελώντας ειρωνικά, παίζοντας με τα λεγόμενα “γκλοπ” συνεχώς στα χέρια!

Το τι επακολούθησε κατεβαίνοντας να πάρουμε το μετρό για το γήπεδο, μόνο οι παρόντες θα μπορέσουν να το μεταφέρουν. Κάτι που δεν μπορεί δυστυχώς να κάνει η ΠΑΕ, καθώς δεν υπήρχε κανείς εκεί! Κάποιες αντεγκλήσεις στα εισιτήρια του μετρό ήταν η αιτία να χρησιμοποιήσει η αστυνομία το μεγαλύτερο μίσος που έχουμε δει στα τόσα χρόνια που τρέχουμε στα γήπεδα, χτυπώντας ανελέητα όποιον βρουν μπροστά τους και χωρις διακριτικότητα, άντρες, γυναίκες, παιδιά. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, όταν βγαίνοντας απο το μετρό και ενώ συνέλαβαν δικά μας άτομα, ακόμα και λιπόθημα συνέχιζαν να τα χτυπούν με μίσος!

Στο σημείο εκείνο είχαμε 4 συλλήψεις απο την αστυνομία γιατί απλά “έτσι γούσταρε”, 2 εξ αυτών χρειάστηκαν και ιατρική περίθαλψη. Η ΠΑΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ; Πρώτη φορά συναντήσαμε υπάλληλο της λίγο πριν το γήπεδο. Απο εκεί είχαμε και την πρώτη ενημέρωση για τα αδέρφια μας, ότι την επόμενη μέρα θα δικαστούν και παρά τις διαβεβαιώσεις της ΠΑΕ πως την επόμενη μέρα θα είναι στα δικαστήρια, αδιαφόρησε για άλλη μια φορά! Μετά από πίεση δικιά μας τελικά ήρθαν εκπρόσωποι της ΠΑΕ, μάλλον “για τα μάτια του κόσμου”, καθώς στην αρχή μας έλεγαν οτι θα πάνε στην προπόνηση και δεν μπορούνε να έρθουν! Ο κ. Ποικιλίδης στις συζητήσεις που είχαμε μας είπε “αν κάνετε εσείς μ….ες, η ΠΑΕ τι φταίει;”!

Λες και ήταν κανείς απο αυτούς του κυρίους παρόντες στα γεγονότα να εκφέρει και άποψη! Χαρακτηριστικό και εδώ το ότι ο κ. Γεροντίδης -υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ- ήρθε χωρίς διαβατήριο στα δικαστήρια και σε όλη την κατάσταση έμεινε ανεπηρέαστος απολαμβάνοντας τον καφέ του παραδίπλα! Τα αδέρφια μας τα βοήθησε κυριολεκτικά ΜΟΝΟ η ελληνική μας πρεσβεία στη Λισσαβώνα. Όλα αυτά μετά από προσωπική απαίτηση των κρατουμένων ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ! έχοντας το δικαίωμα σαν έλληνες πολίτες.

Ο κ. Ποικιλίδης σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους κρατούμενους, απλά δε μπόρεσε να κάνει το αυτονόητο, να ενημερώσει την πρεσβεία και να φέρουν ένα δικηγόρο όπως του ζήτησαν επιτακτικά οι οπαδοί μας, καθώς δε γνώριζε τις κινήσεις! Απλά πρέπει εδώ να επισημάνουμε, η πίεση που άσκησαν οι κρατούμενοι προς την αστυνομία, ήταν αυτή που τους έβγαλε απο το κρατητήριο….αν περιμένανε απο την ΠΑΕ, ακόμα μέσα θα ήταν! Αν δε γνωρίζετε κύριοι τα βασικά στα διοικητικά σας πόστα, απλά είστε λίγοι!

Προσβάλετε και την ΠΑΕ με την πλήρη άγνοια και αδιαφορία σας! Μια τυπική ενημέρωση που είχε ο πρόξενος απο την ΠΑΕ και τον κ. Γκαγκάτση , ήταν μόνο για 2 τραυματίες, τίποτα για τους άλλους 2 κρατούμενους! Ότι να ναι!

Αυτά να τα γνωρίζει ο κόσμος, γιατί λάθος πληροφορίες βγαίνουν προς τα έξω απο τα Μ.Μ.Ε. Μάλιστα κ. Σαββίδη! Αυτοί είναι οι υπάλληλοι της τεράστιας ομάδας που ονειρευόμαστε όλοι! Έτσι θέλετε να φτιάξουν οι σχέσεις σας με τον κόσμο της ομάδος; Φανταζόμαστε πως ενημερωθήκατε -αν ευαισθητοποιήθηκε- από τον πρώην αστυνομικό διευθυντή που έχετε σαν “υπέυθυνο” ασφαλείας για τα όσα έγιναν στη Λισσαβώνα. Ενημέρωση που σίγουρα ήταν ψεύτικη!

Υ.Γ. Κύριε Σαββίδη, ο κόσμος της ομάδος δεν είναι το μαύρο πρόβατο όπως πολλοί πάνε να περάσουν μέσω των Μ.Μ.Ε.

Υ.Γ.1 Κύριε μεγαλομέτοχε, ο κόσμος του ΠΑΟΚ που εσείς δεν έχετε άμεση επαφή, περιμένει πολλές αλλαγές και στη διοίκηση. Δεν είμαστε αυτοί που θα σας πούμε τι θα κάνετε. Έχουμε όμως το κουράγιο να σας χτυπήσουμε το καμπανάκι του κινδύνου.

Υ.Γ.2 Τέλος, θα θέλαμε θερμά να ευχαριστήσουμε τον διευθύνων σύμβουλο απο το προξενείο της Λισσαβώνας, κ. Κων/νο Κάττουλα καθώς και την αξιότιμη μεταφράστρια κα Βίκυ Ντώνη, για τις φιλότιμες, ακούραστες προσπάθειες και ώρες που βρέθηκαν στο πλευρό των αδερφών μας εως τέλους !

Μετα τιμής

ΠΑΟΚ Club Stuttgart
ΠΑΟΚ Club Dusseldorf
ΠΑΟΚ Club Frankfurt
ΠΑΟΚ Club Hannover
ΠΑΟΚ Club Reutlingen
ΠΑΟΚ Club Dortmund
ΠΑΟΚ Club Ludenscheid
ΠΑΟΚ Club Troisdorf
ΠΑΟΚ Club Duisburg
ΠΑΟΚ G4 Zurich"

Σχετικά άρθρα