Ολυμπιακός κατά Αστυνομίας!

Ανακοίνωση κατά της Αστυνομίας εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, με αφορμή την στάση της πριν και μετά τον αγώνα της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό.Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ διαμαρτύρεται έντονα για την απαράδεκτη στάση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. κυρίου Παπαγιαννόπουλου, ο οποίος για μια ακόμα φορά φέρθηκε με εμπάθεια σε ένα ζήτημα (όπως τα μέτρα ασφαλείας του παιχνιδιού της Κυριακής) που αφορούσε στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.
Η στάση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. απέναντι στο μεγαλύτερο ελληνικό αθλητικό σύλλογο και ταυτόχρονα στο μεγαλύτερο κομμάτι των πολιτών αυτής της χώρας είναι τουλάχιστον προκλητική διαχρονικά.
Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. σφύριξε αδιάφορα όταν χρειάστηκε η παρέμβαση του τόσο σε ζητήματα ασφαλείας που αφορούσαν στον Πρόεδρο της ομάδας μας και όταν στελέχη του συλλόγου δέχτηκαν δολοφονική επίθεση με σφαίρες στις 28 Δεκεμβρίου του 2013. Η συγκεκριμένη έρευνα μάλιστα της απόπειρα δολοφονίας, έχει βαλτώσει, ενώ οι καταθέσεις στις οποίες έχουν κατονομαστεί ως ηθικοί αυτουργοί συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν διανεμηθεί κατά περίεργο τρόπο σε ανθρώπους που δεν εκπροσωπούν την ΕΛ.ΑΣ. ή τη Δικαιοσύνη.
Ταυτόχρονα, η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει να αντιμετωπίζει με πρωτοφανή στα ελληνικά χρονικά (εκτός απο περιόδους εκτροπής της Δημοκρατίας) αγριότητα τους φιλάθλους του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ σε όλα τα γήπεδα της χώρας και αντί να εξασφαλίζει την ακεραιότητα των πολιτών-φιλάθλων προσπαθεί να δημιουργήσει αφορμές για συγκρούσεις.
Την εβδομάδα που προηγήθηκε του ντέρμπι ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ και κάποιοι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί κλιμάκωσαν την ένταση λες και το παιχνίδι θα γινόταν σε εμπόλεμη ζώνη. Παρά τα συνεχή προσκλητήρια σε γιορτή απο την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον Πρόεδρο της κ. Μαρινάκη και το απόλυτα ήσυχο κλίμα που υπήρχε πριν το παιχνίδι.
Η συνεχής αναφορά του ίδιου του κυρίου Παπαγιαννόπουλου και των επιτελών του, σε «ισότιμα» μέτρα, απο τη μια προβληματίζει, μιας και δεν μπορεί ποτέ να υπάρξουν ισότιμα μέτρα σε δυο τόσο διαφορετικές ποιοτικά εγκαταστάσεις και απο την άλλη αποδεικνύει ότι υπηρετούσαν μια συγκεκριμένη λογική και είχαν μια συγκεκριμένη στόχευση.
Η προκλητικότητα της ΕΛ.ΑΣ στο Καραισκάκη, πριν και μετά τον αγώνα της Κυριακής ξεπέρασε τα όρια.
Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων απο το μεσημέρι της Κυριακής μέχρι και στην… ταράτσα του Καραισκάκη προκάλεσε γέλιο και απορία στους προσερχόμενους στο γήπεδο φιλάθλους και οι αμέτρητοι άνδρες των ΜΑΤ με πλήρη εξάρτηση στα αποδυτήρια προκάλεσαν τα ειρωνικά σχόλια των ποδοσφαιριστών (και των δυο ομάδων).
Μετά το τέλος του παιχνιδιού οι δυνάμεις των ΜΑΤ εξάντλησαν την αγριότητα τους, στους φιλάθλους που αποχωρούσαν απο το γήπεδο, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αφορμή. Η δράση τους αυτή και η ρίψη χημικών ακόμα και πριν τη λήξη του αγώνα είχε ως αποτέλεσμα να μεταφερθεί η ένταση και εντός του γηπέδου.
Εκτός αν η αδιάκοπη χρήση χημικών και η προσπάθεια να επαναπροωθήσουν τους φιλάθλους εντός γηπέδου δεν έχει να κάνει με απλή ανικανότητα, αλλά με σκοπιμότητα. Αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε θα πρέπει αυτό να απασχολήσει πολύ σοβαρά και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως.
Και ίσως έφτασε η ώρα να μας απαντήσει ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.: Θεωρεί ότι είναι υπάλληλος της Ελληνικής Δημοκρατίας ή είναι άλλο το αφεντικό του;".

Σχετικά άρθρα