Τιμή για το ήθος τους

Σε μια συμβολική κίνηση κατά της βίας, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, κάλεσε στο γραφείο του τους Μίτσελ και Αναστασίου για να τους απονείμει τα εύσημα για τη στάση τους, πριν κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκό.Οι εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις, σε δηλώσεις τους πριν τη διεξαγωγή του ντέρμπι, η παρουσία τους σε αυτό και ο διαφορετικός δρόμος που επέλεξαν να ακολουθήσουν από αυτό των διοικήσεων των δύο ομάδων, κέρδισαν την εκτίμηση των ανθρώπων της Πολιτείας, η οποία θέλει να αναδείξει την άλλη πλευρά του αθλητισμού. Την κανονική, την αυτονόητη.

Για το λόγο αυτό το απόγευμα της Τετάρτης (5/3, 17:00GR) κλήθηκαν να βρεθούν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ώστε να τους απονείμει τα εύσημα για τη συμπεριφορά τους ο κ. Ανδριανός.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μίτσελ πριν το ντέρμπι εξήρε το έργο του Αναστασίου στον Παναθηναϊκό και τούμπαλιν, με τον προπονητή του τριφυλλιού να μη διστάζει να μοιραστεί τη χαρά του για τη νίκη που πέτυχαν οι ερυθρόλευκοι επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, η αγωνία που έδειξε ο Αναστασίου όταν ο Ολαϊτάν κατέρρευσε και το χειροκρότημά του όταν ο 21χρονος μεταφέρθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου με το φορείο, αλλά και η άμεση παρέμβαση και αγωνία του Μίτσελ, όταν ο συνάδελφός του χτυπήθηκε από το ποτήρι, πέρασαν απαρατήρητα μόνο από τα "τυφλά" οπαδικά βλέμματα.

Επιπλέον, οι πολιτισμένες δηλώσεις τους μετά το ντέρμπι, οι χαμηλοί τόνοι (εν αντιθέσει με τον "πόλεμο" των διοικήσεων, οπαδών και οπαδών – δημοσιογράφων) και η επίσκεψη του Αναστασίου στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν ο Ολαϊτάν, απέσπασαν θετικά σχόλια για τον χαρακτήρα και των δύο, οι οποίοι αρνούνται να ρίξουν το επίπεδό τους.

Σχετικά άρθρα