Βρύζας: Ψεύδεται η ΕΠΟ και συντηρεί ένα άρρωστο καθεστώς

Ευθεία επίθεση στην ΕΠΟ κάνει ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ζήσης Βρύζας, με αφορμή τις ημερομηνίες των ημιτελικών με τον Ολυμπιακό και τους ψευδείς, όπως τους χαρακτηρίζει, ισχυρισμούς της Ομοσπονδίας ως απάντηση στα παράπονα του Δικεφάλου

Ο Βρύζας τονίζει πως με τις τακτικές της η ΕΠΟ βυθίζει το ποδόσφαιρο στην εσωστρέφεια και στην ανυποληψία, ενώ επισημαίνει πως οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας λειτουργούν με τον τρόπο αυτό είτε γιατί είναι άσχετοι, είτε γιατί λειτουργούν ως υποτελείς.

Χαρακτηρίζει επίσης ψευδές το ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε συναινέσει για τις ημερομηνίες και προσθέτει πως η ίδια η ΕΠΟ άθελά της επιβεβαίωσε πως δέχτηκε σχετικό αίτημα του Ολυμπιακού για να μην κουραστούν οι παίκτες του ενόψει Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Παράλληλα κατηγορεί την ΕΠΟ για ανοργανωσιά, αφού ουσιαστικά δεν γνωρίζουμε ακόμα πότε θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου.

Αναλυτικά η δήλωση του Ζήση Βρύζα:

«Είναι τουλάχιστον ειρωνικό να μιλά η ΕΠΟ για αλλαγή νοοτροπίας απευθυνόμενη στον ΠΑΟΚ. Πρόβλημα νοοτροπίας είναι σαφές ότι υπάρχει και υπεύθυνη γι αυτό είναι η ίδια η ΕΠΟ. Οι τακτικές της, η πολιτική της, τα πιστεύω της που αντί να συμβάλλουν στην βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου – όπως θα όφειλαν – συντηρούν ένα άρρωστο καθεστώς, το οποίο βυθίζει το άθλημα στην εσωστρέφεια και την ανυποληψία.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θεώρησε σκόπιμο να βγει να υπερασπιστεί τον εαυτό της εντείνοντας τον «πόλεμο» απέναντι στον ΠΑΟΚ. Εκρινε σωστό να απαντήσει στον ΠΑΟΚ για ένα 100% δικό της λάθος και επέλεξε να το κάνει χρησιμοποιώντας ψευδείς ισχυρισμούς. Κι όλα αυτά επειδή κάποιοι είτε δεν ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους είτε έχουν μάθει λειτουργούν ως υποτελείς.

Η μοναδική αλήθεια είναι πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ουδέποτε συναίνεσε στην τέλεση των ημιτελικών στις ημερομηνίες που ανακοίνωσε  η ΕΠΟ. Κανένα έγγραφο με συγκεκριμένη πρόταση δεν έφτασε ποτέ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενώ δεν υπήρχε και καμία συνεννόηση, όπως ψευδώς αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Αντιθέτως σήμερα, στέλεχος της ΕΠΟ παραδέχτηκε δημοσίως – προφανώς άθελά του – πως η αμερόληπτη Ομοσπονδία δέχτηκε σχετικό αίτημα του Ολυμπιακού προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί ο πρώτος ημιτελικός στις 12.03, έτσι ώστε να μην κουραστούν οι ποδοσφαιριστές του ενόψει της αναμέτρησης με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Παρόλα αυτά, η ΕΠΟ της μνημειώδους προχειρότητας και ανοργανωσιάς, η ΕΠΟ που ακόμα δεν ξέρει ουσιαστικά πότε θα γίνει ο τελικός Κυπέλλου σε σεζόν πριν από Μουντιάλ, προτιμά να κάνει νουθεσίες περί συμπεριφοράς και νοοτροπίας πυροδοτώντας το κλίμα εν όψει της συνέχειας.

Η καλύτερη απάντηση για τις αιτιάσεις της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δεν είναι άλλη από τη άποψη που έχει σχηματίσει για εκείνην σύσσωμη η κοινή γνώμη, η οποία επιμένει να ασχολείται με το ποδόσφαιρο.

Τέλος, δηλώνω απερίφραστα την πίστη μου στην πρόκριση του ΠΑΟΚ σε όποια ημερομηνία κι αν γίνουν οι ημιτελικοί Κυπέλλου».

Σχετικά άρθρα