Μπαρτζώκας: Ο Ολυμπιακός έχει γράψει ιστορία

Ασπίδα στους παίκτες του ύψωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου ενόψει του αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο. Τι είπε για το πώς διαχειρίζεται το ρόστερ, το πώς πρέπει ο Ολυμπιακός να βλέπει τα ματς της Euroleague, αλλά και για τον τραυματισμό του Σπανούλη."Είμαστε μετά τα μισά του δρόμου στο Τop 16. To παιχνίδι είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την συνέχεια της πορείας μας. Αυτό το έχουν καταλάβει όλοι γύρω από την ομάδα και ο κόσμος και για αυτό η διάθεση των εισιτηρίων είναι πολύ μεγάλη. Το Μιλάνο είναι σε πολύ κατάσταση…. Το ματς αύριο είναι πολύ σημαντικό. Η Αρμάνι με την προσθήκη του Χάκετ έγινε πολύ διαφορετική. Είναι πολύ έμπειρη και καλή ομάδα. Εχει αθλητικούς ψηλούς και βαρύ όνομα, παρόλο που τα τελευταία χρόνια δεν έχει πετύχει κάτι μεγάλο αλλά έχει την συγκυρία να διοργανώνει το φάιναλ φορ. Παρόλο τους τραυματισμούς πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι. Είναι διαφορετική ομάδα από αυτές που έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι τώρα. Πρέπει να είμαστε πολύ αποφασιστικοί στις χαμένες μπάλες και στα ριμπάουντ".

Για τις αλλαγές στο ρόστερ και τη διαχείριση των παικτών
«Εχω κατηγορηθεί ότι έκανα ροτέισον και γιατί ο Σπανούλης έπαιζε μόνο 15 ή 20 λεπτά; Στην Πάτρα έπαιξε ο Περπέρογλου 32 λεπτά, γιατί είχαμε έξι πιτσιρικάδες και είναι ότι χειρότερο για αυτούς να τους βάλεις να παίξουν όλοι μαζί. Η πρώτη θέση χάθηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός έχει την επόμενη γενιά των Ελλήνων παικτών και είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτούς. Δεν ξέρω άλλη ομάδα στην Ευρώπη που να έχει τόσους γηγενείς νέους. Τις αποφάσεις για τους παίκτες τις παίρνουν οι ίδιοι οι παίκτες, όχι οι προπονητές. Κάθε μέρα πρέπει να γίνονται καλύτεροι και να είναι ανταγωνιστικοί. Όταν το ιατριμό τιμ μάς ανακοίνωσε πως ο Πέτγουεϊ πρέπει να κάνει εγχείριση και πως θα έχανε την χρονιά, είχαμε 24 ώρες προθεσμία. Ζητάγαμε έναν παίκτη που να έχει καλό τρίποντο και να είναι αθλητικός. Υπήρχαν δύο παίκτες και ένας από αυτούς ήταν ο Μουν με το παλμαρέ του.

Η υγεία του Πέτγουεϊ βελτιώθηκε και βρεθήκαμε με τρεις παίκτες στην ίδια θέση και έναν Ελληνα διεθνή πιτσιρικά. Ο Μουν έχει πολύ ταλέντο. Ο Ολυμπιακός, όμως, κατέκτησε δύο φορές την Ευρωλίγκα χωρίς να έχει το καλύτερο ρόστερ. Οποιοσδήποτε δεν προάγει τον ομαδικό χαρακτήρα πρέπει οπωσδήποτε να βγει. Ποτέ δεν έχω κατηγορήσει κανέναν. Ο Μουν, όμως, σε θέματα ομαδικής συμπεριφοράς είχε διαφορετική αντίληψη για το πώς έχουν τα πράγματα. Ισως γιατί δεν είχε παίξει στην Ευρώπη. Π.χ την Πέμπτη είχαμε ραντεβού στις 8 το πρωί για να πάμε στο αεροδρόμιο και δεν εμφανίστηκε ποτέ. Τον πήραμε τηλέφωνο και είπε ότι δεν ήξερε την ώρα συνάντησης. Καταλαβαίνω απόλυτα τον κόσμο. Ο καθένας ταυτίζεται με κάποιον παίκτη. Υπάρχει και το ηλεκτρονικό παιχνίδι που διαλέγεις την ομάδα σου. Υπάρχουν πράγματα μέσα στην ομάδα που δεν τα γνωρίζετε.

Ποιος ταιριάζει με ποιον, τι συμβαίνει με την προσωπική του ζωή; Υπάρχουν τρεις παίκτες που τις τελευταίες ημέρες έκαναν ενέσεις για να παίξουν. Υπάρχουν δύο παίκτες που ο πατέρας του ενός ήταν στην εντατική και ο πατέρας του άλλου έκανε «μπαλονάκι». Υπήρχε παίκτης που ήταν ως τις 5 το πρωί στο νοσοκομείο για το παιδί του. Επιτρέψτε μου να γνωρίζω λίγο παραπάνω. Κάποιος που κάνει ιατρικό ρεπορτάζ, δεν σημαίνει πως μπορεί να κάνει εγχειρίσεις. Το λέω με όλο τον σεβασμό, αλλά στην Ελλάδα ως λαός είμαστε παντογνώστες. Αυτή είναι η χώρα μας. Είμαι συμβιβασμένος με αυτήν την κατάσταση και δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε την Ευρωλίγκα τις τελευταίες δύο χρονιές. Κέρδισε την ακριβότερη ΤΣΣΚΑ όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα. Την δεύτερη χρονιά νίκησε με 20 πόντους στον ημιτελικό την ΤΣΣΚΑ και με 100 την Ρεάλ. Πέρσι η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ  και η ΤΣΣΚΑ ταξίδευαν με τσάρτερ. Ο Ολυμπιακός δεν έκανε ούτε ένα ταξίδι με τσάρτερ και ξέρετε τι σημαίνει αυτό για την αποκατάσταση για τους παίκτες. Ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να απολαμβάνει την συμμετοχή του στην Ευρωλίγκα. Αυτό που έκανε δεν το κατάφερε καμία ομάδα. Έγραψε ιστορία. Ο κόσμος το αντιλαμβάνεται και για αυτό γεμίζει το ΣΕΦ και στηρίζει ακόμα και στις ήττες. Πρέπει να απολαμβάνουμε την συμμετοχή μας αλλά και να προκριθούμε στους «8».

Ο Λο τέλειωσε τον τελικό της Ευρωλίγκα με 32 ranking και ήταν ο παίκτης που άλλαζε τον ρυθμό. Για τον Κόλινς είχαμε 24 ή 32 ώρες να βρούμε παίκτη. Ο Πιέρ  Τζάκσον είχε την Φενέρ στο «περίμενε». Είμαι εδώ για να υποστηρίξω την ομάδα. Δεν θέλω να κάνω  αλλαγές. Μακάρι και ο Λο να είναι καλά. Δεν είναι καλά ο Λο; Αυτόν έχουμε και αυτόν (σ.σ. Κόλινς) θα στηρίξουμε. Είναι εύκολο να βρίσκεις τον αδύναμο κρίκο;  Η προσθήκη του Σερμαντίνι έχει το μικρότερο δυνατό ρίσκο. Ήταν πέρσι στην ομάδα, ήθελα να μείνει το καλοκαίρι, αλλά ο μάνατζέρ του ήταν αδιάλλακτος. Πιστεύω πως θα βοηθήσει πάρα πολύ. Σας αποκάλυψα πως στόχος μου ήταν να μείνει. Ο Ολυμπιακός διαπραγματεύεται, αλλά δεν πρέπει να παρακαλάει. Υπάρχουν αφανείς ήρωες στην ομάδα. Όταν χτύπησε ο Πέτγουεϊ και ο Λο ο Χρήστος Σταυρόπουλος έκανε διαπραγματεύσεις ως τις 6 το πρωί. Το καλοκαίρι υπήρχαν πολλά θέματα στον Ολυμπιακό, του Σπανούλη, του Χάινς. Μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκα, όλοι οι παίκτες έγιναν ανάρπαστοι. Κάναμε 7 αλλαγές το καλοκαίρι και ο ένας είχε συμμετοχή στην Ευρωλίγκα.  Ο Ολυμπιακός έχει την επόμενη Εθνική ομάδα και τρεις ξένους που είναι λίρα εκατό. Στο τέλος θα δούμε τι θα γίνει».

Για τη μη αντικατάσταση του Κόλινς
"Πέρσι όταν είχαμε τρεις μέρες για να πάρουμε παίκτη, υπήρχα επτά γκαρντ στην αγορά. Οι έξι μας είπαν «όχι».  Ο μόνος που μπορούσε να έρθει ήταν ο Πέρκινς. Ο Πέρκινς κάνει καταπληκτικές εμφανίσεις με την Μπεσίκτας στο Eurocup, εδώ δεν έπιασε. Είναι άλλες συνθήκες εδώ. Είχαμε το νου μας στην αγορά, αλλά  δεν υπήρχαν παίκτες που μπορούσαν να έρθουν. Είδαμε τον Νέλσον, τον Κουκ αλλά δεν κανείς δεν πωλούταν. Δείτε η Φενέρ ποιον πήρε; Δεν είχαμε κανέναν που να μπορούσε να παίξει σε αυτό το επίπεδο".

Για το αν ο Ολυμπιακός αναζητά εκδίκηση για την βαριά ήττα στον α’ γύρο
"Δεν έχω την παραμικρή τέτοια αίσθηση. Θέλω να κερδίσουμε το ματς. Στον α’ γύρο ήταν ένα ματς που πήγαν πολλά στραβά. Μπορεί να συμβεί σε κάθε ομάδα. Είχαμε προβλήματα. Κάποια στιγμή η ομάδα άφησε το ματς".

Για το αν θα παίξει ο Σπανούλης
|βγαλε χθες μέρος της προπόνησης. Θα προσπαθήσουμε να βγάλει σήμερα όλη την προπόνηση. Είναι όμως 6-7 προπονήσεις πίσω και πρέπει να κάνει υπέρβαση για να παίξει. Ελπίζω, όμως, πως θα παίξει".

Σχετικά άρθρα