Νηστίσιμα σκαλτσούνια

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 8-10 άτομα</em></span></p>
<p><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη ζύμη</span><br /><span style="font-size: medium;">50 ml ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά ξύδι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά ούζο</span><br /><span style="font-size: medium;">χυμο 1 πορτοκαλιού</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλάκι σόδα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλάκι ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">μισό κουταλάκι αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">260 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη γέμιση</span><br /><span style="font-size: medium;">60 γραμμάρια μέλι</span><br /><span style="font-size: medium;">80 γραμμάρια μαρμελάδα</span><br /><span style="font-size: medium;">60 γραμμάρια κοπανισμένο καρύδι</span><br /><span style="font-size: medium;">40 γραμμάρια σταφίδες</span><br /><span style="font-size: medium;">το ξύσμα του πορτοκαλιού</span><br /><span style="font-size: medium;">μισό κουταλάκι κανέλα</span><br /><span style="font-size: medium;">λίγη σκόνη γαρύφαλο</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το σερβίσισμα</span><br /><span style="font-size: medium;">ανθόνερο</span><br /><span style="font-size: medium;">άχνη ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά της ζύμης και προσθέτουμε τη σόδα η οποία θα αφρίσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το αλεύρι λίγο-λίγο μέχρι να αποκτήσουμε μια σφιχτή σχετικά ζύμη.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί όσο ετοιμάζουμε εμείς τη γέμιση μας που ουσιαστικά δε χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο, απλώς ανακατεψτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα βαθύ σκεύος.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Κόβουμε ένα κομμάτι απο τη ζύμη μας και ανοίγουμε φύλο με τον πλάστη. Κόβουμε με ένα κουπ πατ ή ενα μπολάκι δισκάκια 9-10 εκατοστών.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Βάζουμε ενα κουταλάκι γέμισης σε κάθε δισκάκι και τα κλείνουμε μισοφέγγαρο. Για να κλείσουν καλύτερα βρέχουμε με το δάχτυλο μας τις άκρες.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη ζύμη.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Τα ψήνουμε για 20-30 λεπτά στους 170 βαθμούς.  Τα αφήνουμε να κρυώσουν.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Τα  ραντίζουμε με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ωστε να καλυφθούν τελείως.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα