Νηστίσιμη καρυδόπιτα

6 Μαρτίου 2014

Υλικά

Για 6-8 άτομα

1 φλιτζάνι λάδι
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι καρυδόψιχα τριμμένη
4 φλιτζάνια αλεύρι
2 φλιτζάνια νερό
½ φλιτζάνι μπράντι
1 κουταλιά κανέλα και γαρύφαλλο σε σκόνη
Ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι τσαγιού χοντροκομμένα καρύδια
1 φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες μαύρες – ξανθές

 

 

 

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι,  κανέλα και το γαρύφαλλο και το μπέικιν πάουντερ. Βάζετε σε πήλινο μπολ και ρίχνετε το λάδι.
Ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε στο μείγμα τη ζάχαρη, το νερό, την καρυδόψιχα, τη σόδα διαλυμένη στο μπράντι, το ξύσμα.

Ανακατεύετε καλά και βάζετε σε λαδωμένη φόρμα. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα. Όταν ψηθεί, βάζετε σε πιατέλα και γαρνίρετε με χοντροκομμένα κομμάτια καρύδα, σταφίδες μαύρες και ξανθές.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ