Σφολιάτα έκπληξη με λιωμένο τυρί

6 Μαρτίου 2014
Ο Γιώργος Λέκκας μας έδωσε τη συνταγή για ένα ψωμί έκπληξη!


μερίδες: 10
χρ. Πρ 15΄
χρ. Ψης 25΄

Υλικά

 1 φύλλο σφολιάτας
230 γρ. μαστέλο Χίου
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
 Πρέζα πιπέρι καγιέν
πρέζα κανέλα
 πρέζα κάρδαμο
πρέζα αλάτι
1/2 φλ μαρμελάδα βερίκοκο με κομμάτια
 1 αυγό, χτυπημένο
 1 κουταλιά της σούπας νερό

Διαδικασία

 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί.  Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 3-4 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το αλάτι. Κρατάμε λίγα αμύγδαλα για ντεκόρ. Ανοίγουμε την σφολιάτα ελαφρά προς τα έξω. Τοποθετούμε σε φέτα το μισό μαστέλο και απλώνουμε την μισή μαρμελάδα. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλα. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο τυρί, απλώνουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα και τα αμύγδαλα. Κλείνουμε σε πουγκί την σφολιάτα. Αλείφουμε με διάλυμα αυγού με νερό και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για πέντε λεπτά και σερβίρουμε.
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Edgar Wallace
Η Σκέψη της ημέρας
3:17 Edgar Wallace