Ρολό σφολιάτα με χοιρινό και κρέμα τυριού

6 Μαρτίου 2014
Δεν έχετε δοκιμάσει ωραιότερο ρολό σφολιάτας. Μπορείτε το φτιάξετε με γαλοπούλα. Είναι πολύ εύκολο και γρήγορο. Αξίζει να μπείτε στην κουζίνα τώρα 


Μερίδες 8
Χρ. Πρ 15΄
Χρ. Ψης 20΄-30΄

υλικά:

1 φύλλο σφολιάτας
2 φλ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
1 φλ. μπρόκολο ψιλοκομμένο
200 γρ τυρί κρέμα
1 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 φλ. τυρί κίτρινο τριμμένο
1 αυγό, χτυπημένο
1 κουταλιά της σούπας νερό

Διαδικασία
 
 
προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μπόλ ρίχνουμε το ζαμπόν, το  μπρόκολο, το κίτρινο τυρί και το τυρί κρέμα. ανακατεύουμε καλά. Ανοίγουμε  το φύλλο σφολιάτας σας. προσέχοντας να μην γίνει πολύ λεπτό αλλιώς θα σπάσει κατά το ψήσιμο και όλα θα ξεχειλίσουν. Χρησιμοποιούμε  μια σπάτουλα και απλώνουμε  το μείγμα ζαμπόν στην σφολιάτα σε περίπου 2 εκ. από την άκρη. Διπλώνουμε τις 2 άκρες  και να συναντηθούν στη μέση. Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και το νερό. Ακουμπάμε με την ένωση του ρολού προς τα κάτω σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα. Αλείφουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο του αυγού. ψήνουμε στην προτελευταία σχάρα για περίπου 25 έως ότου η ζύμη να ροδίσει. Αφήνουμε  για τουλάχιστον 15-20 λεπτά να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί πρίν την κόψουμε. 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ