Τραγανή Ζύμη τάρτα

6 Μαρτίου 2014
Ζύμη τάρτας για γλυκές και αλμυρές συνταγές από το σεφ Γιώργο Λέκκα!


Υλικά

250 γρ αλεύρι για όλες της χρήσεις
125 γρ βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
1 αβγό
1 κ.γλκ ζάχαρη κρυσταλλική
½ κ.γλκ αλάτι
40 ml νερό

Διαδικασία

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπόλ και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο. Ρίχνουμε το βούτυρο σε κομμάτια, τη ζάχαρη, το αβγό, το αλάτι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια, μέχρι να γίνει σαν χοντρά ψίχουλα. Τέλος ρίχνουμε το νερό. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον, πριν τη χρησιμοποιήσουμε. Τοποθετούμε  τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την ανοίγουμε με πλάστη σε φύλλο.  Απλώνουμε το φύλλο, σε καλά αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα τάρτας. Στρώνουμε  το φύλλο φροντίζοντας να ανεβαίνει και στα πλαϊνά τοιχώματα. Κόβετε τις άκρες που περισσεύουν, ρολάροντας και πιέζοντας με τον πλάστη. Για να μη χάσει το σχήμα της, κατά το ψήσιμο  τρυπάτε την επιφάνειά με πιρούνι. Στη συνέχεια τη καλύπτουμε με χαρτί ψησίματος, που θα το γεμίζουμε με φασόλια. Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 15΄. Αφαιρούμε το χαρτί με τα φασόλια και συνεχίζουμε το ψήσιμο 5΄να ροδίσει. Την βγάζουμε και αφήνουμε και την γεμίζουμε με ότι μας αρέσει.
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ