Ούμπιντες: Χαρούμενος στον Ατρόμητο

Πιστός στον Ατρόμητο δηλώνει ο Χαβιέ Ούμπιντες, ο οποίος ξεκαθάρισε πως στόχος της ομάδας του Περιστερίου είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης στα πλέι οφ και η εξασφάλιση της συμμετοχής στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.Η Superleague έδωσε τη δυνατότητα φίλοι του ποδοσφαίρου να στείλουν τις ερωτήσεις τους και ο Ούμπι απάντησε σε όλες.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι με τον Ατρόμητο;

«Θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου όσο μπορώ περισσότερο για να πάμε ακόμη καλύτερα. Έχουμε κάνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα και περιμένω να τελειώσουμε ακόμη καλύτερα. Εγώ θέλω να παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Θα ήθελες να παραμείνεις στην ομάδα μας και τη νέα αγωνιστική περίοδο; Από τι θα εξαρτηθεί η απόφασή σου;

«Έχω ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο, είμαι πάρα πολύ καλά στον Ατρόμητο και χαρούμενος που παίζω σε αυτόν. Δεν έχω κάτι άλλο να σκεφθώ».

Ποια ομάδα θεωρείς φαβορί για την 2η θέση και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης περιόδου;

«Εμάς, φυσικά. Σέβομαι και τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό και τον Αστέρα Τρίπολης αλλά έχω εμπιστοσύνη στη δική μου ομάδα. Πέρσι ο Ατρόμητος είχε φθάσει πολύ κοντά στον στόχο αυτό, φέτος πιστεύω ότι θα τον πετύχει».

Θα ήθελες να ολοκληρώσεις την καριέρα σου αγωνιζόμενος στην πατρίδα σου ή είναι κάτι που δεν περνάει από το μυαλό σου;

«Ακόμη δεν το ξέρω, είμαι εδώ στην Ελλάδα και νιώθω πολύ καλά, η οικογένεια μου περνάει πολύ όμορφα, τα παιδιά μου πηγαίνουν σε ελληνικό σχολείο. Όλα είναι ιδανικά. Στο μέλλον ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Κοιτάζω το «τώρα» και όχι τόσο μακριά».

Ο γιος σου είχε πει ότι θέλει να μοιάσει στον μπαμπά του. Θεωρείς ότι είναι από τα ποιο όμορφα λόγια που μπορεί να ακούσει ένας γονιός από το παιδί του;

«Τα καλύτερα λόγια είναι όταν ένας μπαμπάς τα ακούει από το παιδί του. Είναι πολύ όμορφο αυτό το συναίσθημα με κάνει ευτυχισμένο. Με γεμίζει ως άνθρωπο».

Θα ήθελες να τον δεις να αγωνίζεται στον Ατρόμητο;

«Γιατί όχι; Αν και έχει μέλλον μπροστά του γιατί είναι ακόμη μικρός. Ο Ατρόμητος είναι μια χαρά ομάδα, μια πολύ καλή ομάδα».

Το γεγονός ότι χρονιά με τη χρονιά οι απαιτήσεις της ομάδας ολοένα και αυξάνονται, σας γεμίζει με άγχος;

«Το άγχος πάντα υπάρχει σε έναν ποδοσφαιριστή, το θέμα είναι να βγαίνει δημιουργικά και να λειτουργεί πάντα θετικά και όχι αρνητικά.

Πιστεύεις ότι σε έναν αγώνα μετράει μόνο το αποτέλεσμα ή θα πρέπει να το συνδυάζεις με ελκυστικό ποδόσφαιρο;

«Άμα υπάρχει συνδυασμός και των δύο είναι το καλύτερο. Στον Ατρόμητο έχουμε καταφέρει φέτος σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό να τα πετυχαίνουμε και τα δύο μαζί. Είμαστε μια ομάδα που παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Αλλά είδαμε και στο Αγρίνιο ότι αν και δεν βρεθήκαμε στην καλύτερη μας μέρας εν τούτοις πήραμε τη νίκη».

Ποια θεωρείς ότι είναι η κορυφαία στιγμή της καριέρας σου;

«Η πρώτη μεγάλη μου στιγμή ήταν το πρωτάθλημα που είχα κατακτήσει στην Αργεντινή με την Εστουντιάντες Μπούενος Αϊρες. Θα κρατήσω αυτήν αν και είχα επίσης πολύ όμορφες στιγμές στις ομάδες που αγωνίστηκα. Κρατάω τα καλύτερα για τον Ατρόμητο».

Με τι ασχολείσαι στον ελεύθερο χρόνο σου;

«Με τα παιδιά μου. Παρακολουθώ τις προπονήσεις του γιου μου στο ποδόσφαιρο και της κόρης μου στο τένις. Είμαι πάντα μαζί τους».

Σχετικά άρθρα