Θα γίνει το παιδί μου παχύσαρκο; Κάνε το τεστ

6 Μαρτίου 2014

 Η παχυσαρκία είναι πλέον ένα πρόβλημα που απασχολεί πάρα πολλούς γονείς, αφού μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα υγείας, όπως καρδιοπάθεια και διαβήτη 2. 

Στο βασανιστικό ερώτημα "θα γίνει το παιδί μου παχύσαρκο;" επιχειρούν να απαντήσουν βρετανοί επιστήμονες επινοώντας ένα απλό τεστ που δίνει την απάντηση στους γονείς προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα πριν εμφανιστεί. 

Το τεστ λαμβάνει υπ όψιν το σωματικό βάρος των γονέων σε συνάρτηση με το ύψος τους ( Δείκτης Μάζας Σώματος), το βάρος του μωρού κατά την γέννηση του,  αν η μητέρα κάπνιζε κατά την εγκυμοσύνη και το είδος της εργασίας της.

Μετά απο μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές από το ImperialCollege του Λονδίνου δημιούργησαν έναν αλγόριθμο  τον οποίο παρουσίασαν στην  επιθεώρηση «PLoS One».

Ο επικεφαλής ερευνητής καθηγητής Φίλιπ Φρόγκελ σε δηλώσεις του τονίζει: «Η εξίσωσή μας βασίζεται σε στοιχεία που οποιοσδήποτε μπορεί να συγκεντρώσει αμέσως μετά τη γέννηση ενός μωρού. Όπως διαπιστώσαμε, μπορεί να προβλέψει την παιδική παχυσαρκία με ποσοστό ακριβείας 80%. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι αν ένα παιδί γίνει παχύσαρκο, δύσκολα θα καταφέρει να αδυνατίσει», πρόσθεσε.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...