Μέντες: Κάθε ματς τελικός

Μετά από ένα μήνα ο Ντέιβιντ Μέντες επιστρέφει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού και δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει τους πράσινους να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία. Ο Ολλανδός μέσος τονίζει πως ο Αρης χρειάζεται προσοχή λέγοντας πως κάθε ματς από εδώ και πέρα είναι τελικός για τους πράσινους.Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντέιβιντ Μέντες στη Νova:
Για την απουσία του από την αγωνιστική δράση τις τελευταίες εβδομάδες:
"Ήταν απογοητευτικό το γεγονός του τραυματισμού μου. Για μένα ήταν ένας μικρός τραυματισμός, όμως δεν ξέρω γιατί μου πήρε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Πάντως είμαι έτοιμος. Στην αρχή περίμενα ότι θα μείνω εκτός λίγες ημέρες, όμως τελικά ήταν περισσότερες εβδομάδες. Η ομάδα δεν έχασε τόσους πολλούς βαθμούς και έκανε καλή δουλειά. Είμαι ένας από αυτούς και αυτό είναι το ομαδικό πνεύμα. Όταν κάποιος μένει εκτός, ο άλλος παίκτης τον αναπληρώνει και αυτό είναι το μεγαλύτερο πράγμα γι’ αυτή την ομάδα. Και αυτό γιατί κανένας δεν είναι μεγάλος παίκτης σε αυτή την ομάδα, αλλά η ομάδα είναι η πρωταγωνίστρια".
Για την μεγάλη νίκη στο ντέρμπι "αιωνίων":
"Ήταν πολύ όμορφο να βλέπεις το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ήταν μεγάλη νίκη για την ομάδα και αν δεις προσεκτικά αυτό το παιχνίδι, λέει πολλά για εμάς, για τον Παναθηναϊκό. Είμαστε σε καλό δρόμο και το δύσκολο είναι να κάνουμε το δεύτερο βήμα και να μην χάσουμε βαθμούς, γιατί πρέπει να συγκεντρωθούμε στα επόμενα παιχνίδια".
Για το αν περίμενε τόσο μεγάλο σκορ:
"Το 3-0 είναι φυσικά μεγαλύτερο απ’ ότι περίμενα. Πιστεύω στην ομάδα μας και γνωρίζω ότι μπορούμε να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα στο πρωτάθλημα, ακόμα και τον Ολυμπιακό. Το δείξαμε. Όμως πριν από το ντέρμπι, είχα την πίστη ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε. Φυσικά το 3-0 είναι μεγάλο σκορ, αλλά θα μπορούσαμε και 4-0. Όμως σκοράραμε το 75% των ευκαιριών μας. Είναι πολύ καλό αποτέλεσμα και νομίζω ότι η ομάδα έκανε καλή δουλειά. Πιστεύω σε αυτή την ομάδα και γνωρίζω ότι ο Ολυμπιακός δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά, όμως ήθελε τη νίκη γιατί είναι ένα ντέρμπι. Έκαναν τα πάντα για να το πετύχουν, όμως τα πήγαμε καλύτερα".
Για το αν θα είναι επιτυχημένο το επόμενο βήμα του Παναθηναϊκού μετά το ντέρμπι:
"Ελπίζω πως η ομάδα θα κάνει ένα καλό βήμα μετά από τέτοια νίκη. Κερδίσαμε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός ο οποίος είχε κερδίσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως στο επόμενο παιχνίδι δεν ήταν τόσο καλός. Έχουμε κάποιους έμπειρους παίκτες και γνωρίζω πως όταν κερδίζεις μια μεγάλη ομάδα, το επόμενο παιχνίδι είναι πάντα πιο δύσκολο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και αυτή η εβδομάδα είναι πολύ δύσκολη, γιατί "χάσαμε" κάποιους παίκτες λόγω υποχρεώσεων με τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα και έχουμε μόλις δύο ημέρες για να προετοιμαστούμε για το ματς. Είναι πολύ δύσκολο φυσικά, όμως αν μείνουμε συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στον στόχο μας, τότε ο Άρης δεν θα είναι πρόβλημα για εμάς. Όμως πρέπει να δώσουμε το 110% και ίσως πρέπει να είμαστε ακόμα πιο συγκεντρωμένοι σε σχέση με το ντέρμπι. Γιατί αν το κάνουμε, τότε δεν θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα".
Για το αν το πιο δύσκολο κομμάτι μετά από μια σημαντική νίκη είναι η σωστή διαχείριση της ψυχολογίας:
"Σε ψυχολογικό επίπεδο, είναι ότι πιο δύσκολο. Αν είμαστε σε καλά επίπεδα σε πνευματικό και ψυχολογικό επίπεδο, τότε με την ποιότητα μας, είμαστε καλύτεροι. Πιστεύω στην ποιότητα και τη νοοτροπία που έχει η ομάδα και αν γίνουν αυτά, τότε θα κερδίσουμε το παιχνίδι. Ίσως όχι τόσο εύκολα, όμως πιστεύω ότι θα κερδίσουμε, γιατί είμαστε καλύτερη ομάδα και είναι απλά θέμα αυτοσυγκέντρωσης και διατήρησης της ίδιας νοοτροπίας και στον αγώνα με τον Άρη. Αν έχουμε το 100% ή και περισσότερο, τότε δεν θα έχουμε πρόβλημα, ακόμα και αν χρειάζονται βαθμούς. Αν τους δείξουμε από το πρώτο λεπτό ότι δεν θα μπορέσουν να κάνουν τίποτα εδώ, τότε και γι’ αυτούς θα τελειώσει το παιχνίδι. Γιατί έχουν πρόβλημα, χρειάζονται βαθμούς. Και αν αισθανθούν μετά από πέντε λεπτά ότι δεν θα μπορέσουν να πάρουν κάτι από το παιχνίδι, τότε θα είναι εύκολο για εμάς. Άρα πρέπει να ξεκινήσουμε καλά τον αγώνα".
Για το αν θεωρεί ότι μετά και το σπουδαίο αποτέλεσμα στο "Γ. Καραϊσκάκης", ο Παναθηναϊκός μπορεί να πετύχει σημαντικά πράγματα την εφετινή σεζόν στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο:
"Ακόμα και αν με ρωτούσες αυτή την ερώτηση πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, θα σου έδινα την ίδια απάντηση. Πιστεύω σε αυτή την ομάδα και μπορούμε να τους κερδίσουμε όλους. Όμως στο ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο τι πιστεύεις και τι λένε οι αριθμοί, αλλά πρέπει να το δείχνεις κάθε φορά στο γήπεδο. Νομίζω ότι ανεξάρτητα με τους παίκτες που αγωνίζονται, η ομάδα είναι σε καλό δρόμο, έχει καλό πνεύμα… Ασφαλώς αυτό το παιχνίδι δίνει πολλή αυτοπεποίθηση στην ομάδα. Μπορείς να το δεις. Τα παιδιά είναι χαρούμενα, όμως πρέπει να το εκμεταλλευτούμε με θετικό τρόπο και όχι να το χάσουμε γιατί δεν θα πετύχουμε αυτό που θέλουμε με τον Άρη. Νομίζω ότι αυτή η αυτοπεποίθηση είναι κάτι θετικό, φυσικά περιμένουμε και τα παιχνίδια με τον ΟΦΗ και κάθε παιχνίδι για εμάς είναι ένας τελικός. Έχουμε επτά παιχνίδια για το πρωτάθλημα, τρια παιχνίδια για το Κύπελλο και υπάρχουν τα πλέι οφ επίσης. Άρα πρέπει κάθε εβδομάδα να δουλεύουμε, να βλέπουμε κάθε ματς σαν τελικό και μετά περιμένω ότι θα έρθει κάτι καλό. Όμως δεν μπορείς να μιλήσεις για το μέλλον, αλλά για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά".

Σχετικά άρθρα