Κεχαγιάς: Η Εθνική έχει πεπρωμένο

Την ερχόμενη Τρίτη (11/3) το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει την Κροατία και ομοσπονδιακός τεχνικός, Σάκης Κεχαγιάς, αναφέρθηκε στις δυσκολίες της αναμέτρησης και στο πεπρωμένο της Εθνικής.

Για τις κλήσεις που πραγματοποίησε για το παιχνίδι με την Κροατία, αλλά και για κάποια θέματα που έχουν σχέση με την πορεία της Εθνικής ομάδας πόλο Ανδρών, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Σάκης Κεχαγιάς.

Αρχικά αναφέρθηκε στις κλήσεις, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Μάριο Χατζηγούλα: "Οι κλήσεις των διεθνών έχει μια προσθήκη. Είναι ο Μάριος Χατζηγούλας του ΠΑΟΚ, ο οποίος έρχεται να στηρίξει την προσπάθεια των υπόλοιπων διεθνών. Γνωρίζετε όλοι ότι οι παίκτες βρίσκονται υπό παρακολούθηση, προσπαθούμε να δούμε την εξέλιξή τους και αν κάποιοι απ’ αυτούς κρίνονται ότι είναι κοντά, τότε τους δίνεται η ευκαιρία αμέσως. Αυτό έγινε και με τον Μάριο, που είναι νέο παιδί. Θεωρούμε ότι κάνει μια μεγάλη προσπάθεια, η οποία ανταμείφθηκε με την κλήση του".

Αναφορικά με το παιχνίδι της Εθνικής με την Κροατία την Τρίτη στην Πάτρα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός υποστήριξε: "Είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να μην έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον για εμάς, αλλά έχουμε κίνητρα για να μπορέσουμε να αγωνιστούμε με αξιοπρέπεια. Να θυμίσω σε όλους ότι οι Κροάτες «καίγονται» για τη νίκη, καθώς εάν κερδίσουν εμάς και τους Ούγγρους, περνάνε αυτοί στην τελική φάση του Γουόρλντ Λιγκ".

Τι θεωρεί ο Σάκης Κεχαγιάς ως κίνητρο της Εθνικής ομάδας; Ο ίδιος απαντάει: "Το είπα και στους παίκτες και το αναφέρω ξανά ότι αυτή η Εθνική ομάδα έχει ένα πεπρωμένο. Ξέρουμε το δρόμο με τον οποίο μπορούμε να φτάσουμε σ’ αυτό το πεπρωμένο. Για να φτάσουμε εκεί χρειάζεται τρομερή θέληση και μεγάλη προσπάθεια. Θεωρώ ότι διαθέτουμε όλα αυτά τα στοιχεία για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε μια γέφυρα με γερές βάσεις, η οποία θα μας οδηγήσει στο δρόμο προς την αναζήτηση του πεπρωμένου".

Ο τεχνικός της Εθνικής αναφέρθηκε και στο προηγούμενο παιχνίδι με την Ουγγαρία: "Ο αγώνας αυτός με την Κροατία γίνεται στην Πάτρα, όπως έγινε και το ματς με την Ουγγαρία, όπου χάσαμε την ευκαιρία να πάρουμε μια σπουδαία νίκη απέναντι σε μία απ’ τις μεγαλύτερες δυνάμεις της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης. Ήμασταν πάρα πολύ κοντά από το να γλείψουμε το μέλι από το αγκάθι, όμως δεν τα καταφέραμε. Ελπίζουμε αυτό να μην επαναληφθεί".

Τέλος, ο Σάκης Κεχαγιάς μίλησε και για το κοινό της Πάτρας: "Η Πάτρα είναι μια πόλη που έχει πολύ παράδοση στην υδατοσφαίριση. Ο κόσμος της πόλης ξέρει από πόλο και ξέρει πως να συμπαρασταθεί στα παιδιά. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα ξαναβρεθούμε στην Αχαϊκή πρωτεύουσα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το σκηνικό που συνάντησα μετά το τέλος του αγώνα με την Ουγγαρία, όταν στο δρόμο προς τα αποδυτήρια είχα δίπλα μου πολλά μικρά παιδιά, αυριανούς πολίστες".

Σχετικά άρθρα