Πυώδεις αμυγδαλές. Βοηθά η ομοιοπαθητική;

7 Μαρτίου 2014
ρωτά

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Έχω ένα γιο 9 χρονών και εδώ και 4 χρόνια έχει πυώδεις αμυγδαλές. Γι αυτό έχει συχνά υψηλό πυρετό και  πόνο στο λαιμό και τις μισές ημέρες του μήνα παίρνει αντιβίωση.  Ο παιδίατρος μου σύστησε εγχείρηση, εγώ όμως φοβάμαι και  σκέφτομαι πριν να δοκιμάσω και την ομοιοπαθητική. Θα τον βοηθήσει;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η συμβατική ιατρική είναι απαραίτητη για να αντιμετωπίσει κανείς μια οξεία αμυγδαλίτιδα και πιθανόν να χρειάζεται και η λήψη αντιβιοτικών. Η αντιμετώπιση όμως των συμπτωμάτων δεν θα πρέπει να θεωρείται και θεραπεία του προβλήματος,επισημαίνουν οι ειδικοί της ομοιοπαθητικής. Η αντιμετώπιση της ασθένειας αυτής πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνει και:

-Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος,με χρήση αντιοξειδωτικών βιταμινών Α,C,Ε, σελήνιο και ψευδάργυρο και των βοτάνων Echinacea  και Goldenseal.

-Υποστήριξη του οργάνου που υποφέρει, το οποίο στην προκειμένη περίπτωση εκτός από  τις αμυγδαλές, ουσιαστικά είναι όλο το αναπνευστικό σύστημα. Θα βοηθήσει λοιπόν ο συνδυασμός Evening Primroze Oil, Co-Q-10 και του βοτάνου Lobelia.

-Η σωστή διατροφή. Αφθονα φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής καθημερινά μαζί με όσπρια, πλήρη δημητριακά, γιαούρτι και μέλι. Θα πρέπει να αποκλείσετε από το καθημερινό του διαιτολόγιο την άσπρη ζάχαρη, το άσπρο αλεύρι, τις κονσέρβες, τα κατεψυγμένα τρόφιμα και τα τρόφιμα εκτός εποχής.

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ