Pregame: ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα

Ο ΟΦΗ υποδέχεται τον ΠΑΣ το μεσημέρι του Σαββάτου (8/3, 15:00GR) στο Γεντί Κουλέ, στο ματς που ανοίγει την αυλαία της 28ης αγωνιστικής.Oι “ασπρόμαυροι” με νίκη αποβάλουν το όποιο άγχος μπορεί να προκύψει τις τελευταίες αγωνιστικές και έχοντας 37 βαθμούς αγκαλιάζουν την παραμονή.

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο θα στερηθεί των υπηρεσιών έξι παικτών του, των τραυματιών Χρήστου Μπούρμπου, Μανόλη Μονιάκη, Ματίας Βερόν, Μιχάλη Φραγκουλάκη, Ανδρέα Λαμπρόπουλο και του άρρωστου Μίρνες Σίσιτς.

Παράλληλα άφησε εκτός του Σήφη Δασκαλάκη που είναι «μάχιμος» και πάλι από την Τρίτη (04/03) αλλά έκρινε ότι είναι ανέτοιμος και τους νεαρούς Γιώργο Γιαγκιόζη, Μπάμπη Δαμιανάκη, Μανόλη Φαζό.

Στον αντίποδα, επιστρέφει ο Αλέξης Περογαμβράκης που ξεπέρασε τις έντονες ενοχλήσεις που αντιμετώπιζε στον αστράγαλο και επανήλθε από την Τετάρτη (05/03) στο κανονικό πρόγραμμα.

Ο Πορτογάλος συμπεριέλαβε 18 ποδοσφαιριστές στην αποστολή που το βράδυ θα καταλύσει στο ξενοδοχείο. Σε αυτή βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο νεοαποκτηθείς Λιονέλ Χόρχε Νούνιες που έκανε ντεμπούτο για μερικά δευτερόλεπτα το περασμένο Σάββατο (01/03) στο «Κλεάνθης Βικελίδης» απέναντι στον Άρη.

Αυτοί είναι οι: Αγριμάκης, Φερνάντες, Στάθης, Μιλιάζες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Μπαρέιρο, Κάλαϊτζιτς, Μακρής, Ντουντού, Μπανούσης, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, Ροβίθης, Ζε Εντουάρντο, Κυζιρίδης, Περογαμβράκης και Νούνιες.

Στα της ενδεκάδας, δύο θέσεις φαίνεται ότι είναι ακόμη ανοικτές. Μία στη μεσαία γραμμή την οποία διεδικούν οι Ντουντού Σεαρένσε (δεν είχε καλή απόδοση στο τελευταίο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη) – Ζέλικο Κάλαϊτζιτς.

Και μία στην επίθεση με υποψήφιους τους Αλέξη Περογαμβράκη (άφησε στην άκρη το πρόβλημα τραυματισμού του και επανέρχεται) – Κώστα Μπανούση (ήταν ο κορυφαίος του κρητικού συγκροτήματος στη Θεσσαλονίκη.

Μία πιθανή ενδεκάδα για τον ΟΦΗ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα σε διάταξη 4-4-2 είναι αυτή με τον Φερνάντες κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα τον Στάθη, αριστερά τον Μιλιάζες και στόπερ τους Ζόρο – Τριποτσέρη.

Αμυντικοί μέσοι οι Μακρής – Ντουντού ή Κάλαϊτζιτς, στα «φτερά» δεξιά ο Ζε Εντουάρντο, αριστερά ο Κουτσιανικούλης και επιθετικό δίδυμο οι Παπάζογλου – Περογαμβράκης ή Μπανούσης.

Την εξαιρετική επίδοση που έχει «χτίσει» τη φετινή σεζόν με τις τρεις ομάδες της Κρήτης θα επιχειρήσει να διαφυλάξει ο ΠΑΣ Γιάννινα. Στα τέσσερα ματς που έχει δώσει ως τώρα, δύο με τον Πλατανιά και από ένα με ΟΦΗ και Εργοτέλη, έχει καταφέρει να κάνει το 4-0 στις νίκες, κάτι που σημαίνει ότι οι «κυανόλευκοι» έχουν βρει το κλειδί των επιτυχιών και επιπλέον υπάρχει μια σχετική «ρέντα» με αυτές τις ομάδες.

Ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα έχει όλη την ομάδα στη διάθεσή του, αφού εκτός των 20 που ήταν ήδη εκεί, από την Πέμπτη κατέβηκαν στα Χανιά και οι 4 διεθνείς, Λίλα, Βίλα, Στρούνα και Κρητικός, ενώ ξεπέρασαν μικροπροβλήματα τραυματισμών οι Μιχαήλ, Κολοβέτσιος και Τζημόπουλος. Έγκειται στον κ. Πετράκη να κρίνει την ετοιμότητα κυρίως των Λίλα και Στρούνα για να τους ρίξει στη δεύτερη κατά σειρά «μάχη της Κρήτης».

Πιθανή ενδεκάδα: Βελλίδης, Στρούνα ή Ντάσιος, Μπέριος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, Ακόστα, Γιάκος, Κοροβέσης, Ίλιτς.

Σχετικά άρθρα