Γεωργιάδης: Ξέρουμε τα προβλήματα, αλλά και τις αρετές μας

Ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Γεωργιάδης, τοποθετήθηκε για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, τόνισε ότι πιστεύει στις δυνατότητες των παικτών, ενώ αναφέρθηκε και στην απόφαση να αναλάβει την τεχνική ηγεσία.
"Πάντα αυτές οι αλλαγές, ιδιαίτερα σε μια μεγάλη ομάδα όταν αλλάζεις τον προπονητή, είναι μια όχι και τόσο καλή κατάσταση. Υπάρχουν αρκετά προβλήματα τα οποία τα γνωρίζουμε. Είχαμε έναν καταξιωμένο προπονητή ο οποίος έφυγε αλλά θα ζήσουμε με τα προβλήματά μας, με αυτοπεποίθηση και με μεγάλη διάθεση θα συνεχίσουμε το υπόλοιπο του Πρωταθλήματος και τα υπόλοιπα παιχνίδια του Κυπέλλου που έχουμε μπροστά μας", είπε αρχικά στην NOVA ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ.

Ήταν δύσκολο για εσάς ακούγοντας και την πρόταση του μεγαλομετόχου για ν’ αποτελέσετε τη διάδοχη κατάσταση; Κάνατε και μια συζήτηση νομίζω και με τον κ. Στέφενς για το ηθικό μέρος του πράγματος, πώς πήρατε αυτήν την απόφαση;

"Ναι … Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον κ. Στέφενς και στην ουσία αυτός μ’ επέλεξε για να είμαι μαζί του ως βοηθός, οπότε έπρεπε να συζητήσω μαζί του, να δω τί έχει να μου πει, πως το βλέπει. Εντάξει, υπήρχε καλή διάθεση από τον ίδιο κι έτσι αποδέχτηκα αυτήν την ιδιαίτερα, τιμητική πρόταση να συνεχίσω να είμαι εγώ ο προπονητής μέχρι το τέλος της περιόδου".

Είναι διαφορετική περίπτωση σε σχέση με πέρυσι, όταν και πάλι είχατε βρεθεί σε ανάλογη θέση, έχοντας περισσότερους αγώνες μπροστά σας και σε δυο διαφορετικούς θεσμούς. Τί ήταν αυτό που σας έδωσε την πεποίθηση πως μπορείτε ν’ αντεπεξέλθετε μ’ επιτυχία κι αποδεχτήκατε την πρόταση που σας έγινε;

"Γνωρίζω ότι έχουμε αρκετά ικανούς παίκτες, μεγάλο και ποιοτικό ρόστερ και πιστεύω με τη βοήθεια των ποδοσφαιριστών μπορούμε να καταφέρουμε τους στόχους που έχουμε μπροστά μας".

Το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την πρώτη αγωνιστική δοκιμασία είναι μικρό. Που επικεντρώνετε την προσπάθειά σας, τί προσπαθείτε ν’ αλλάξετε;

"Ήταν και μια εβδομάδα κατά την οποία δεν είχαμε τους διεθνείς παίκτες στην προπόνηση. Στην ουσία σήμερα (σ.σ. χτες) συγκεντρωθήκαμε όλοι μαζί για να κάνουμε μια προπόνηση με όλο το γκρουπ. Κυρίως θα δώσεις βάρος στην ψυχολογία, στη διάθεση των παικτών. Ελπίζω πως την Κυριακή από πλευράς ψυχολογικής και διάθεσης να είμαστε αυτοί που πρέπει".

Σ’ ότι αφορά τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές έχετε σαφή εικόνα;

"Σίγουρα ο Λίνο είναι απών για μεγάλο χρονικό διάστημα. Από εκεί και πέρα νομίζω έχουμε όλους τους παίκτες στη διάθεσή μας. Θα δούμε ποιοι είναι οι καλύτεροι, ποιους θα επιλέξουμε για να παίξουν αυτό το παιχνίδι, να μπορέσουν ν’ ανταποκριθούν σωστά".

Με βάση και την εμπειρία σας ως ποδοσφαιριστής γνωρίζετε τί εστί ένας αγώνας ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός. Βάσει αυτής ποιά είναι η λογική προσέγγισης της επικείμενης αναμέτρησης;

"Ο Ολυμπιακός είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είναι η ομάδα με τις περισσότερες νίκες φέτος, είναι στην πρώτη θέση με μεγάλη διαφορά. Είδαμε πόσο διαφορετικό μπορεί να είναι το ποδόσφαιρο μέσα σε μια εβδομάδα. Έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μετά από λίγες ημέρες έχασε από τον Παναθηναϊκό. Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Εμείς θα κοιτάξουμε να δούμε τις αρετές τις δικές μας και πως θα τις βγάλουμε  μέσα στο γήπεδο, ελπίζοντας να βρεθούμε σε καλή ημέρα και να είμαστε πολύ δυνατοί στον αγωνιστικό χώρο".

Με όλα όσα έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό επικρατεί μια αβεβαιότητα πέριξ της ομάδας. Εσείς ως επικεφαλής της τεχνικής ηγεσίας πλέον θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα σε όποιον σκέφτεται ή θέλει να έρθει την Κυριακή στην Τούμπα;

"Ο κόσμος γνωρίζει τί πρέπει να κάνει. Εμείς πάντα νιώθουμε τη στήριξή του, ακόμη και στα δύσκολα. Είναι μια δύσκολη περίοδος κι είμαστε σίγουροι πως θα στηρίξουν την ομάδα".

Σχετικά άρθρα