Αλμα παραμονής ο Απόλλων Σμύρνης, 3-1 τον Πλατανιά

Πολύτιμο τρίποντο για τον Απόλλωνα Σμύρνης, που κέρδισε στη Ριζούπολη 3-1 τον Πλατανιά για την 28η αγωνιστική της Super League
Αλμα παραμονής έκανε η ομάδα του Λόρι Σάντσες, που πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς απέναντι στον Πλατανιά. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αμπροουζ, που πανηγύρισε δύο γκολ, η Ελαφρά Ταξιαρχία κέρδισε 3-1 και αποσπάστηκε τέσσερις βαθμούς από την κρητική ομάδα, που βρίσκεται στη θέση των μπαράζ. Ο Σόντεμπεργκ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, ο Αμπροουζ έβαλε τις βάσεις της νίκης και ο Τετέ μείωσε στο 29′ αναπτερώνοντας τις ελπίδες του Πλατανιά. Οι γηπεδούχοι όμως σκόραραν εκ νέου με τον υψηλόσωμο άγγλο στο 64′ και σφράγισαν την πολύτιμη νίκη.

Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν τον Πλατανιά με το ξεκίνημα της αναμέτρησης, εκμεταλλευόμενοι μια στημένη φάση. Μόλις στο 4′ ο Λουσέρο εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, με τον Σέντερμπεργκ να κερδίζει την αεροπορία των φιλοξενούμενων και με γυριστή κεφαλιά να σημειώνει το 1-0 για τον Απόλλωνα. Ο Πλατανιάς είχε μεγάλη ευκαιρία στο 15′ να απαντήσει, αλλά ο Τζόρβας είπε όχι στον Γουνδουλάκη.

Αντί για την ισοφάριση, ο Πλατανιάς βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα δεύτερο τέρμα στο 17′. Από δυνατό σουτ του Κόρμπου η μπάλα προσέκρουσε στη συμβολή των δοκών του Γιωργαλλίδη και στην συνέχεια έφτασε στον Αμπρόουζ, ο οποίος με ευθύβολο σουτ (και την μπάλα να κοντράρει) την έστειλε στη δεξιά γωνία της εστίας των φιλοξενούμενων για το 2-0.

Μετά από μια… μίνι περιπέτεια ήρθε η μείωση του σκορ για τον Πλατανιά. Η μπάλα κόντραρε σε σουτ εκτός περιοχής, ο Τζόρβας έκανε ανεπιτυχή έξοδο, στην συνέχεια με υποψία επιθετικού φάουλ δεν μπόρεσε να την μπλοκάρει και μετά από κόντρες ο Τετέ από κοντά δεν δυσκολεύθηκε να σκοράρει, φέρνοντας σε απόσταση ενός τέρματος (2-1) την ομάδα του στο 29′.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν σε δύο περιπτώσεις (48′, 62′), μέχρι την φάση του 64′, όταν ο Αμπρόουζ εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο το τραγικό λάθος του Φαΐσκα και πλάσαρε ψύχραιμα τον Γιωργαλλίδη για το 3-1.

Με τον "αέρα" δύο τερμάτων στο σκορ, η ομάδα της Σμύρνης δεν δυσκολεύτηκε να ελέγξει το υπόλοιπο της αναμέτρησης. Ο Πλατανιάς πήρε μέτρα στο γήπεδο, προσπάθησε να αντιδράσει αλλά δεν βρήκε τους τρόπους να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Το τελευταίο σφύριγμα του Παππά βρήκε τους παίκτες του Απόλλωνα να πανηγυρίζουν μια πολύ σημαντική νίκη στην μάχη που δίνουν για την σωτηρία στα χαμηλά πατώματα της βαθμολογίας.

Απόλλων Σμύρνης (Λόρι Σάντσες): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Δεληζήσης, Σέντερμπεργκ, Παντελιάδης, Τσοκάνης, Κόρμπος, Μίνγκας (75′ Φαρινόλα), Αμπρόουζ (71′ Κανακούδης), Λουσέρο, Πετρόπουλος (88′ Ντάλμπεργκ).

Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης): Γιωργαλλίδης, Ζουμπουλάκης, Γιαχία, Φαΐσκα, Ζαραδούκας (69′ Μπέλιτς), Αγκιλέρα (71′ Θέρα), Τετέ, Φερνάντες (51′ Μενδρινός), Γουνδουλάκης, Βλαχοδήμος, Τόρες.

Σχετικά άρθρα