O Ινσαουράλδε έδωσε άλλοθι σε Κάκο και Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να περιμένει λίγο ακόμη για να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο. Η ουσία είναι πως στην Τούμπα δεν το έκανε και γι’ αυτό φρόντισαν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Μια σπουδαία νίκη που μπορεί να μην κρίνει τίτλο ή πρόκριση αλλά είναι υπερ-πολύτιμη για τον ΠΑΟΚ. Πρώτα απ’ όλα γιατί δεν απογοήτευσε τον κόσμο του. Κυρίως γιατί ήρθε με ανατροπή. Το να γυρίζεις ένα ματς απέναντι στον Ολυμπιακό είναι σημαντικό. Σε αυτό έπαιξε ρόλο η ψυχή που έβγαλαν στο γήπεδο οι παίκτες αλλά κυρίως το ότι ο κόσμος έδειξε χαρακτήρα, δεν απογοητεύτηκε, στήριξε την ομάδα και στο τέλος επιβραβεύτηκε για αυτό. Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερος από τον Ολυμπιακό και στο πρώτο αλλά και στο δεύτερο μέρος.

Αν για ένα πράγμα εκνευρίζομαι από την εξέλιξη της αναμέτρησης είναι πως κάποιοι θα βρουν το πάτημα να βγάλουν αδικημένο τον Ολυμπιακό και ευνοούμενο από τη διαιτησία του Κάκου τον ΠΑΟΚ. Αναφέρομαι στην φάση του Ινσαουράλδε όπου πράττοντας αψυχολόγητα και επιεικώς απαράδεκτα έριξε την μπουνιά στον παίκτη του Ολυμπιακού. Εκεί είμαι σίγουρος ότι θα πατήσουν άπαντες.

Έτσι θα προσπεράσουν το ότι στο 1-1 ο Κάκος είδε αλλά δεν έδωσε την ανατροπή στον Αθανασιάδη όταν ο Παπαδόπουλος τον γκρέμισε. Θα προσπεράσουν τα ανάποδα σφυρίγματά του στο πρώτο μέρος. Και θα πέσει η "σπέκουλα" για να μας πείσουν ότι ο Ολυμπιακός σφαγιάστηκε. Φυσικά το κωλοδάκτυλο του Σαλίνο δεν το είδαν στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Και περιμένω να δω αν θα γράψει στο φύλλο αγώνα ο Κάκος το ότι ο Παπαδόπουλος του έριξε μπουνιά στο στήθος στην φισούνα Η ουσία είναι πως ο κόσμος είδε ψυχωμένους παίκτες και νομίζω ότι αυτό υπερίσχυσε της τακτικής. Κυρίως στο δεύτερο μέρος. Χρωστούσε η ομάδα μια τέτοια νίκη και στον κόσμο και στην μεγαλομέτοχο της. Κυρίως το χρωστούσε στον εαυτό της. Το ζητούμενο είναι να την εκμεταλλευτεί στο έπακρο.

Να κάνει ένα σερί νικών και όταν έρθει η στιγμή της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό για το κύπελλο να αποδείξει ότι η νίκη δεν ήταν τυχαία ούτε συγκυριακή λόγω των απουσιών που είχε χθες η ομάδα του Πειραιά. Τέλος είναι δεδομένο ότι χθες είδαμε μια Τούμπα όπως ακριβώς την θέλουν όλοι. Καμίνι αλλά χωρίς παρεκτροπές. Το απέδειξε περίτρανα στο 0-1. Και διέψευσε τις Κασσάνδρες που περίμεναν επεισόδια επειδή πριν από λίγες μέρες οι Σύνδεσμοι έβγαλαν καυστική ανακοίνωση. Δυστυχώς για αυτές τις Κασσάνδες οι οργανωμένοι δεν τους έκαναν την χάρη.

Σχετικά άρθρα