Σοκολατένιες κούπες με καρύδα χωρίς γλουτένη

10 Μαρτίου 2014

Υλικά

Για 4-6 άτομα

8-9 oz της μαύρης σοκολάτας
½ φλιτζάνι λάδι καρύδας
¼ φλιτζανιού νιφάδες καρύδας χωρίς ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα καρύδας  ( προαιρετικό , αν θέλετε περισσότερη γεύση καρύδα )
1 κουταλιά της σούπας ακατέργαστη ζάχαρη ( προαιρετικά)

 

 

 

Εκτέλεση

Σε ένα ταψάκι για μάφινς τοποθετήστε 12 χάρτινα φορμάκια για μάφινς.
Λιώνουμε την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό και στη συνέχεια σε 30 δευτερόλεπτα, φροντίζοντας να την ανακατεύετε μετά από κάθε ζέσταμα για να λιώσει καλά.
Τοποθετήστε περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού σοκολάτας σε φορμάκι.
Βάζετε τα φορμάκια στο ψυγείο μέχρι να σφίξει για περίπου 15 με 20 λεπτά.

Σε ένα μικρό μπολ , ανακατέψτε το λάδι καρύδας , νιφάδες καρύδας χωρίς ζάχαρη και το εκχύλισμα καρύδας . ( Μπορεί να θέλετε να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας ακατέργαστη ζάχαρη )
Βάζετε από μία κουταλιά από το μείγμα καρύδας σε κάθε σοκολατένια κούπα μάφιν και στη συνέχεια καλύψτε το με μια άλλη κουταλιά από τη λιωμένη σοκολάτα για να καλύψτε τη καρύδα.
Στη συνέχεια βάζετε ξανά στο ψυγείο για 5 - 10 λεπτά.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ