12χρονη παχαίνει χωρίς σταματημό- Πάσχει από σπάνια ασθένεια

10 Μαρτίου 2014

Καμία 12χρονη δεν πρέπει να ανησυχεί για το βάρος της. Είναι κάτι για το οποίο προειδοποιούν διαρκώς οι ειδικοί, στην προσπάθεια να περιοριστούν οι διατροφικές διαταραχές. Η Αλέξις Σαπίρο όμως δεν έχει επιλογή. Στα 12 της, ζυγίζει ήδη 92 κιλά. Και πλέον δυσκολεύεται να κινηθεί.

Το κορίτσι πάσχει από υποθαλαμική παχυσαρκία, μία σπάνια ασθένεια εξαιτίας της οποίας νιώθει διαρκώς πείνα, ενώ η κατάστασή της δεν της επιτρέπει να χάσει κιλά. Τα τελευταία 2,5 χρόνια μόνο, έχει βαρύνει κατά 68 κ., κάνοντας ακόμη και την απλή διαδικασία του πρωινού ντυσίματος μία πρόκληση στην οποία η ίδια δεν μπορεί να ανταποκριθεί.

«Είναι επικίνδυνο για την υγεία της πλέον. Αν δεν κάνουμε κάτι, θα πεθάνει εξαιτίας της παχυσαρκίας, καθώς συνεχίζει να παχαίνει διαρκώς», λέει η μητέρας της, Τζένι, στο People. Η 12χρονη θα μπει στο χειρουργείο στις 21 Μαρτίου και η ελπίδα της είναι πως η επέμβαση που θα κάνει θα μετριάσει το βάρος της.

Η μικρή θα υποβληθεί σε γαστρικό μπαϊπάς, διαδικασία η οποία- όπως εξηγεί ο δρ. Τόμας Ινγκ που θα κάνει την επέμβαση- ουσιαστικά ξεγελά τον εγκέφαλο ώστε να πιστεύει πως έχει χορτάσει, προκειμένου να καταπολεμηθεί αυτή η διαρκής πείνα που νιώθει η Αλέξις.

Η 12χρονη ήταν ένα φυσιολογικό παιδί πριν την εμφάνιση της αρρώστειαςΠηγή: www.iefimerida.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Απιστία: Για ποιους λόγους συμβαίνει και τι δείχνει
Στην περίπτωση της απιστίας, η πρώτη...
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;
Γιατί χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας;...
Πρόβλημα στη σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άλλος απομακρύνεται;
Δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μου....