Τα ενεργειακά ποτά βλάπτουν την υγεία των εφήβων

10 Μαρτίου 2014

Τα ενεργειακά ποτά, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων καφείνης που περιέχουν προκαλούν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως αποκαλύπτει μία νέα καναδική έρευνα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, όσο πιο συχνή είναι η κατανάλωση των ενεργειακών ποτών από τους μαθητές, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι αναφορές κατάθλιψης, που οδηγούν σε νέες επικίνδυνες συνήθειες, όπως η κατανάλωση αλκοόλ, ναρκωτικά και το κάπνισμα.

«Οι νέοι συνηθίζουν να αναμιγνύουν το αλκοόλ με ενεργειακά ποτά. Και αυτό  αποτελεί επίσης ένα σοβαρό πρόβλημα» επισημαίνει ο επικεφαλής μελέτης Sunday Azagba στο Reuters Health.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν  8.210 μαθητές λυκείου από τους οποίους, το 62% δήλωσε ότι είχαν καταναλώσει τουλάχιστον ένα ενεργειακό ποτό στη διάρκεια του προηγούμενου έτους, ενώ το 20% ότι καταναλώνει ενεργειακά ποτά τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

«Θέλουμε να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα. Η κατανάλωση ενεργειακών ποτών είναι σε υψηλά επίπεδα στους μαθητές λυκείου»,  δηλώνει ο Sunday Azagba.

Οι μεγάλες ποσότητες καφεΐνης έχουν ενοχοποιηθεί με προβλήματα υγείας, όπως τα καρδιακά, με αύξηση των επιπέδων ολικής και LDL-χοληστερόλης (κακή χοληστερόλη), με προβλήματα ύπνου και εκδηλώσεις νευρικότητας.  


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Απιστία: Για ποιους λόγους συμβαίνει και τι δείχνει
Στην περίπτωση της απιστίας, η πρώτη...
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;
Γιατί χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας;...
Πρόβλημα στη σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άλλος απομακρύνεται;
Δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μου....