Κωστούλας: Υπό μισθοφορική υπηρεσία ο Κάμπαξης

Νέες σοβαρές καταγγελίες για τον διαιτητή της αναμέτρησης Λεβαδειακός – Παναιτωλικός Κάμπαξη εξαπέλυσε μέσω ραδιοφωνικής συνέντευξης ο Φώτης Κωστούλας.Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναιτωλικός τόνισε στον Sentra fm ότι "ο Κάμπαξης τελούσε υπό μισθοφορική υπηρεσία με εντολή να δώσει τους βαθμούς στη συγκεκριμένη ομάδα", ενώ επανέλαβε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από το "βρώμικο ελληνικο ποδόσφαιρο".

Αναλυτικά η συνέντευξή του στον Sentra 103,.3:

Για το ότι εμφανίστηκε επιθετικός στις δηλώσεις του το βράδυ της Κυριακής στο συνδρομητικό και το πώς αισθάνεται:
«Δεν νομίζω να ήμουν πολύ επιθετικός. Θα μπορούσα και πιο πολύ μετά από αυτά που συνέβησαν. Ηταν πολύ δύσκολο για κάποιον να παρακολουθεί από τη τηλεόραση αυτό το ματς, χωρίς να του σηκωθεί η τρίχα. Το τελικό σκορ δεν έχει δικαίωμα να το διαμορφώνει κανένας διαιτητής»

Για το αν ασχολείται με τους ορισμούς των διαιτητών:
«Μερικές φορές φτάνει η ώρα του αγώνα και δεν ξέρω ποιος μας παίζει. Δεν έχω ιδιαίτερη ενασχόληση με αυτό το θέμα. Ξέρω, όμως, ότι πάρα πολλοί πρόεδροι όχι μόνο ασχολούνται αφού βγουν οι λίστες, αλλά και πριν. Αυτό το καταλαβαίνει κανείς»

Και ασχολούνται με τον ποιο θα βάλουν
«Αυτό είναι άρρωστο, άρρωστο»

Το ξέρετε, όμως, ότι συμβαίνει αυτό:
«Το αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να γίνεται αυτό, διότι κατά καιρούς διαβάζω δημοσιεύματα τα οποία αυτά δείχνουν. Δεν ασχολούμαι, όμως, δεν γνωρίζω κανέναν από αυτούς. Δεν έχω καμία επαφή με διαιτητές ή αρχιδιαιτητές ή με οποιουσδήποτε άλλους. Καμία μα καμία απολύτως. Και απ’ ότι φαίνεται είναι λάθος. Ετσι δεν είναι,. Αυτό πρέπει να καταλάβω. Αλλά νομιζω ότι δφεν θα έπρεπε να ασχολείται κανέας παράγοντας με τη διαιτησία. Θα έπρεπε να είναι θέμα διαιτησία και ΕΠΟ».

Φταίνε και οι παράγοντες, όμως και ο συνεταιρισμός
«Σίγουρα φταίνε και οι παράγοντες. Κοιτάξτε για να στηθεί ένα παιχνίδι θα πρέπει σίγουρα να έχουν μεσολαβήσει, να είναι μεσα στο παιχνίδι ή παίκτες ή παράγοντες,. Γιατί ένας διαιτητής δεν πάει να το στήσει μόνος του, να ευνοήσει μια ομάδα επειδή έτσι του έλαχε ή έτσι του ήρθε»

Και ένας παράγοντας για να το στήσει πρέπει να πιάσει και το διαιτητη΄και παίκλτε όχι μόνο παίκτες:
«Πιστεύω ναι πως αλλιλως. Δεν νομίζω ένας διαιτητής να πιάσει παίκτες, αλλά επειδή έχουμε δει και τα στημένα, αναφέρονται πολοά και σε παίκτες., Σ έναν αγωνιστικό χώρο για να στηθεί ένα παιχνίδι θα πρέπει να έχουν εμπλακεί στο στήσιμο ή παίκτες ή παράγοντες ή και τα δύο».

Με το χέρι στην καρδιά, τι σας κρατάει στο ποδόσφαιρο;
«Δεν με κρατάει τίποτα. Εχω βάλει εδώ και δύο χρόνια πωλητήριο και δεν εμφανίζεται κανείς να πάρει την ομάδα. Δεν θέλω λεφτά, θέλω να σταματήσω ν’ ασχολούμαι. Είναι πολύ βρώμικο για να μπορέσω να αντέξω τη δυσοσμία. Το λέω ξεκάθαρα, ανοιχτά και ας έρθει ο αθλητικός εισαγγελέας να με τιμωρήσει. Δεν θέλω να είμαι σε αυτό τον χώρο. Απλά δεν θέλω και ν’ αφήσω την ομάδα στην τύχη της, γιατί δεν φταίει ο φίλαθλος κόσμος του Παναιτωλικού γι’ αυτά τα πράγματα. Εύχομαι σήμερα, αύριο να έρθει κάποιος να την πάρει, αλλά όχι ένα λαμόγιο, τα γνωστά λαμόγια, ένας σοβαρός άνθρωπος».

Θεωρείται πως τα λάθη του Κάμπαξη δεν ήταν ανθρώπινα;
«Οχι, ήρθε με εντολή να δώσει τους βαθμούς στη συγκεκριμένη ομάδα. Ο κ. αυτός ήταν σε υπηρεσία μισθοφορική»

Είναι πολύ σοβαρά όσα λέτε
«Είναι πολύ σοβαρλα, αλλά έτσι είναι. Το σοβαρό δεν είναι σε αυτά που λέω εγώ, αλλά σε αυτό που κάνει αυτός ο κύριος».

Να σας δώσω άλλη μια πάσα εγώ, ξέρετε ο κ. Κάμπαξης από ποια ένωση είναι;
«Από την Εύβοια, απ’ ότι θυμάμαι».

Επειδή απευθυνθήκατε και στον κ. Σαρρή. Ξέρετε ποιος είναι πρόεδρος στην Ενωση και ποιου αγαπημένο παιδί είναι ο κ. Κάμπαξης. Του κ. Παπακωνσταντίνου, του αναπληρωτή προέδρου της ΕΠΟ
«Χθες αναγκάστηκα να μάθω πολλά, που δεν ήθελα να μάθω. Με πήραν πάρα πολλοί και μου τα έλεγαν όλα αυτά και κατάλαβα, άρχισαν ν’ ανοίγουν τα μάτια μου».

Υπάρχει και άνθρωπος του Λεβαδειακού, έμμισθος υπάλληλος, που έχει μακρινή σχέση συγγενική – φιλική με τον κ. Κάμπαξη. Σας το ρωτάω αυτό διότι εσείς απευθυνθήκατε και στον κ. Σαρρή. «Κάντε κάτι κ. Σαρρή» είπατε. Τι μπορεί να κάνει;
«Αν ο κ. Σαρρής και η υπόλοιπη γραμματεία και το ΔΣ της ΕΠΟ δεν είναι η ίδια αναμεμειγμένη και δεν θέλω να το πιστεύω αυτό, αν δεν είναι πρέπει να κάνουν κάτι. Είναι ευθύνη τους. Εγώ είμαι επιχειρηματίας, βάζω τα λεφτά μου, εγώ θέλω αυτή τη στιγμή να παίξω καθαρό ποδόσφαιρο. Αν δεν μπορεί αυτοί να το κάνουν αυτό, ποιος θα το κάνει. Γι’ αυτό λέω κάνω έκκληση στον Σαρρή και στους υπόλοιπους, Κάντε κάτι. Οχι για μένα, γιατί εγώ σήμερα είμαι και αύριο δεν είμαι. Για το ποδόσφαιρο, για τον ταλαίπωρο Ελληνα φίλαθλο κόσμο, που θέλει να βλέπει θέαμα και όχι να τον κοροϊδεύουν».

Για τι άλλο σας ενημέρωσαν αυτοί που σας πήραν τηλέφωνο;
«Αυτό που είπατε. Η σχέση του κ. Κάμπαξη με μέλος του ΔΣ και αυτά περί συγγένειας και ότι ο κ. Κάμπαξης το μεγαλύτερο μέρος των φιλικών παιχνιδιών του Λεβαδειακού τα παίζει αυτός. Και όλα αυτά. Δηλαδή υπάρχει μία σχέση. Και με τον κ. Κομπότη, μην τον αφήνουμε απέξω και τον ξεχνάμε. Και όταν μιλάμε για παράγοντες, μιλάμε για παράγοντες συνεταίρους, μιας και είμαστε συνεταιρισμός.

Αν θα πάτε στον συνεταιρισμό τι θα πείτε στον κ. Κομποτη, δεν θα του τα πείτε κατάμουτρα; Δεν ξέρω και αν τον πήρατε τηλέφωνο ;
«Όχι δεν έχω επαφές με άλλουυ προέδρους. Νομίζω ότι ο κ. Κομπότης θα ακούσει θα διαβάσει αυτά που λέω και θα καταλάβει τι θέλω να πω. Δε λέω τίποτα σε αυτόν. Αυτός ο άνθρωπος έχει τη δουλειά του, εγώ κάνω τη δουλειά μου. Υπάρχουν αυτοί που πρέπει να επιληφθούν σε ό,τι κάνει ο καθένας.

Μιλάτε για μία ομάδα το Λεβαδειακό, που κέρδισε τις ομάδες που θα παίξουν στα πλέι οφ. Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπιολης.
«Μπράβο. Αν τα κατάφερε με το σπαθί της μπράβο της, Αλλά τα συμπεράσματα τα βγάζει ο καθένας. Ετσι;»

Τα λέτε αυτά, ενώ ο Παναιτωλικός έχει επί της ουσίας εξασφαλίσει την παραμονή της. Αντιλαμβάνεστε πως πρέπει να νιώθουν εκείνοι που κινδυνεύουν
«Ακριβώς. Καταλαβαίνω τώρα ακόμη πιο πολύ τον κ. Βελλή, όλα αυτά που έχει τραβήξει όλο αυτόν τον καιρό. Και για να μην πω και άλλες ομάδες, δεν χρειάζεται. Ο κόμπος, όμως,. έφτασε στο χτένι. Υπάρχουν πολλές ομάδες που συστηματικά Ας το δει αυτό η ΕΠΟ και ας κάνει κάτι».

Για την ανακοίνωση του Πανόπουλου σχολίασε
«Δεν τον ξέρω τον κ. Πανόπουλο. Δεν έρχεται και στα συμβούλια, δεν έχει τύχει να τον γνωρίσω και δεν έχω καμία προσωπική άποψη. Σε αυτά που γράφει, όμως, αυτό που έγραψε ήταν πολύ ολιγόλογο, αλλά πολύ ουσιαστικό. Σε αυτό που έγραψε πέτυχε διάνα. Ξέρει να χειρίζεται το λόγο έστω και με λίγες λέξεις»

Επόμενες ενέργειες για Παναιτωλικό
«Θα στείλω ένα γράμμα στον κ. Σαρρή να εκφράσω τις επίσημες θέσεις μας. Να ζητήσω προστασία από τέτοιες διαιτησίες τύπου Κάμπαξη. Κάμπαξης και τέτοιου είδους διαιτητές να πάρουν πόδι από το ποδόσφαιρο. Μόνο έτσι το ποδόσφαιρο θα μπει σε άλλη φάση. Να μπορεί να δει κανείς παιχνίδια χωρίς τέτοιες διαιτησίες, να φύγουν τέτοιοι άνθρωποι. Αυτό θα του ζητήσω».

Αν σας καλέσει ο αθλητικός εισαγγελέας θα πάτε;
«Φυσικά θα πάω. Ας με καλέσει και θα πάω. Δεν ξέρω, βέβαια, τι νόημα έχει να πάει κανείς προσωπικά ή όχι, αλλά θα πάω».

Σχετικά άρθρα