Πατατοσαλάτα με ελιές και φασολάκια

11 Μαρτίου 2014

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1/2 κούπα καλαμπόκι κονσέρβας
1/3 ποτηριού ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1/5-1 χυμό λεμονιού
λίγο αλάτι
1 κύβο λαχανικών
5 πατάτες
2 κουταλιές της σούπας ελιές καθαρισμένες
250 γραμμάρια φασολάκια

 

 

 

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε τα φασολάκια.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε νερό ,τον κύβο και τα φασολάκια και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε λίγο για περίπου 15 λεπτά.
Σουρώνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα φασολάκια , κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και βράζουμε για 25.
Φτιάχνουμε την σως χτυπώντας σε μιξεράκι (του καφέ) το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το λεμόνι και λίγο αλάτι.

Βγάζουμε από το ψυγείο το μπολ με τα υλικά μας, τα περιχύνουμε με την σως , ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε την σαλάτα στην σαλατιέρα σερβιρίσματος.
Κρατάμε την σαλάτα μας κρύα στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρουμε.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ