Γεμιστά κοχύλια με τόφου και σπανάκι

11 Μαρτίου 2014

Υλικά

Για 4-6 άτομα

4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο λάδι για το σοτάρισμα
λίγο άνηθο, αλάτι, πιπέρι
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 συσκευασία 250 ml κρέμα γάλακτος φυτική
100 γραμμάρια τυρί τόφου τριμμένο
250 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 πακέτο ζυμαρικά κοχύλια jumbo
1/2 κιλό σπανάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
2-3 φρέσκες ώριμες ντομάτες τριμμένες στη χοντρή επιφάνεια του τρίφτη

 

 

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένα νερό ζεματάμε τα κοχύλια για 2 λεπτά ίσα – ίσα να είναι λίγο μαλακά αλλά όχι και τελείως σκληρά και τα κρατάμε στη άκρη να κρυώσουν.
Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα μισά κρεμμυδάκια και τη μια σκελίδα σκόρδο σε μία κατσαρόλα.
Ρίχνετε και το μπρόκολο να τσιγαριστεί και να πιει ελαφρώς τα υγρά του.
Προσθέτετε τη μισή κρέμα γάλακτος, το τριμμένο τόφου, τα μανιτάρια, αλατοπιπερώστε και τ' αφήνετε να πάρουν 2-3 βράσεις.

Πριν τα αποσύρετε από τη φωτιά ρίχνετε τον άνηθο.
Τ' αφήνετε σε μια μεριά να κρυώσει και σε ένα τηγανάκι ρίχνετε λίγο λάδι και τα υπόλοιπα κρεμμύδια με το σκόρδο.
Σοτάρετε ελαφρά το σπανάκι και ρίχνετε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώστε, προσθέστε τη ζάχαρη και αφήνω να δέσει λίγο αλλά να έχει αρκετά υγρά.

Σε ένα ταψί, βάζετε λίγη από τη σάλτσα ντομάτας κάτω και αρχίστε να γεμίζετε τα κοχύλια με το μείγμα μπρόκολο- τυρί με την βοήθεια ενός κορνέ.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Μόλις τελειώσετε με το γέμισμα, περιχύνετε τα κοχύλια με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά με πάνω και κάτω αντιστάσεις.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πέθανε ο Πέτρος Φυσσούν (βίντεο)
Τα νέα της ημέρας
16:26 Πέθανε ο Πέτρος Φυσσούν (βίντεο)