Στην κορυφαία τετράδα της Ευρώπης η Βουλιαγμένη

Τεράστια πρόκριση για μία ακόμα φορά για τη γυναικεία ομάδα πόλο της Βουλιαγμένης η οποία επιβλήθηκε με 14-13 επί της Κίνεφ Κίρισι και θα αγωνιστεί στο Φάιναλ 4 της Ευρωλίγκα.
Πιστή στο ραντεβού της με το Φάιναλ 4 της Ευρωλίγκα ήταν η γυναικεία ομάδα πόλο της Βουλιαγμένης η οποία εξασφάλισε την πρόκριση της στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η πρόκριση δεν ήρθε καθόλου εύκολα για τα κορίτσια του Δήμου. Η Κίνεφ Κίρισι προηγήθηκε με 4-5 και με 6-9 στο πρώτο και στο δεύτερο οκτάλεπτο.

Στη συνέχεια όμως μίλησε η ψυχή των κοριτσιών της Βουλιαγμένης. Οι φιλοξενούμενες αύξησαν τη διαφορά στα τέσσερα γκολ με την έναρξη της τρίτης περιόδου, αλλά από εκεί και μέτρησε το πάθος του ΝΟΒ. Μέχρι το τέλος του τρίτου οκταλέπτου η Βουλιαγμένη έτρεξε ένα επί μέρους 5-1 για να μπουν έτσι οι δύο ομάδες ισόπαλες (11-11) στην τελευταία περίοδο.

Η Τσουκαλά έβαλε για πρώτη φορά μετά το 2-1 την Βουλιαγμένη μπροστά στο σκορ. Οι παίκτριες του Δήμου πήραν προβάδισμα με δύο τέρματα χάρη στο γκολ που σημείωσε η Κοντογιάννη για να αντιδράσει η Κίρισι και να φέρει το ματς στα ίσα (13-13) λίγο πριν το τέλος.

Τελικά η Βουλιαγμένη με ένα τέρμα από τη Ξενάκη πήρε τη μεγάλη νίκη και μαζί την πρόκριση αφού το πρώτο παιχνίδι είχε τελειώσει ισόπαλο 9-9.

Έτσι, ο ΝΟΒ εξασφάλισε την πρόκρισή του για έκτη φορά τα τελευταία επτά χρόνια στο Φάιναλ 4 της Euro League στην υδατοσφαίριση γυναικών.

Τα οκτάλεπτα: 4-5, 2-4, 5-2, 3-2

Βουλιαγμένη (Δήμου): Γερόλυμου 4, Τσουκαλά 4, Ασημάκη 2, Ρουμπέση 1, Διαμαντοπούλου 1. Ξενάκη 1, Κοντογιάννη 1.

Κίνεφ Κίρισι: Προκοφίεβα 4, Κρίμερ 4, Μπελιάεβα 2, Χοκριάκοβα 2, Ρίζκοβα 1.

 

Σχετικά άρθρα