Ριζότο με μύδια, ντοματίνια και φρέσκο θυμάρι

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 2-4 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κιλό μύδια με το κέλυφος</span><br /><span style="font-size: medium;">6 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">16 ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 πρέζα αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">3 1/2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών εμπορίου</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 1/2 φλιτζάνια Καρολίνα</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί</span><br /><span style="font-size: medium;">1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό</span><br /><span style="font-size: medium;">Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Στο νεροχύτη της κουζίνας ξεπλένετε τα μύδια με άφθονο νερό. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτετε το φρέσκο κρεμμύδάκι και τα σοτάρετε για 5 λεπτά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέτετε το λευκό κρασί και τα μύδια. Δυναμώνετε τη φωτιά μέχρι ν’ ανοίξουν τα μύδια. Στη συνέχεια τα σουρώνετε και κρατάτε τους χυμούς από το τηγάνι.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Αφαιρείτε το κέλυφος από τα μύδια. Μην προσπαθήσετε να ανοίξετε όσα μύδια έχουν παραμείνει κλειστά, πετάξετε τα. Ετοιμάζετε το ριζότο.</span><br /><span style="font-size: medium;">Στο ίδιο τηγάνι με τα μύδια προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Στο μεταξύ ζεσταίνετε το ζωμό λαχανικών.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέτετε του χυμούς που έχετε κρατήσει από τα μύδια καθώς και το ζωμό, μέχρι να καλυφθεί το ρύζι.</span><br /><span style="font-size: medium;">Βράζετε το ρύζι μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά και έπειτα προσθέτετε αλατοπίπερο και ζωμό με το κουτάλι.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Συνεχίζετε να προσθέτετε τα ντοματίνια, τον μαϊντανό, το θυμάρι, το πιπέρι και τον ζωμό μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και στη συνέχεια το ρίχνετε στα καθαρισμένα μύδια και ανακατεύετε.</span><br /><span style="font-size: medium;">Φροντίστε να κρατήσετε λίγα μύδια με κέλυφος για το γαρνίρισμα και αρκετό ζωμό, ώστε να το προσθέσετε στο τέλος, αν χρειαστεί για να μην γίνει το ριζότο σας πολύ στεγνό.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα