Σαλάτα με πλιγούρι, κολοκυθάκια και φέτα

13 Μαρτίου 2014

Υλικά

Για 4-6 άτομα

10 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
1 φλιτζάνι του καφέ πλιγούρι
1 φλιτζάνι τσαγιού φυλλαράκια μαϊντανού
3 κουταλιές σούπας λεμόνι
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι του τσαγιού καλαμποκέλαιο
αλάτι
Ρίγανη
3 κολοκυθάκια κομμένα σε χονδρές ροδέλες
2 μελιτζάνες μακρόστενες κομμένες σε κύβους
100 γραμμάρια φέτα κομμένη σε καρέ
10 λιαστές ντομάτες

 

 

 

Εκτέλεση

Παίρνετε το πλιγούρι και το βάζετε σ’ ένα μπολ με κρύο νερό για 2 ώρες να φουσκώσει.
Πάρτε τις ροδέλες του κολοκυθιού και τους κύβους της μελιτζάνας και σοτάρετε τους καλά σ’ ένα τηγάνι μαζί με το καλαμποκέλαιο. Μόλις γίνουν βγάλτε τα και ακουμπήστε τα πάνω σε απορροφητικό χαρτί να σουρώσουν.

Σ’ ένα μπολ βάλτε τα σοταρισμένα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες, τα φύλλα μαϊντανού και ανακατεύετε καλά. Βάλτε αμέσως μετά τους κύβους από την φέτα και την λιαστή ντομάτα.
Σουρώστε το πλιγούρι και στεγνώστε το με μια πετσέτα. Ρίξτε το πασπαλίζοντας πάνω στα υπόλοιπα υλικά.
Τέλος τις ελιές, ρίξτε το λεμόνι, το λάδι, αλατίστε και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μαζί με την βοήθεια ενός κουταλιού και ενός πιρουνιού, πασπαλίστε με ρίγανη και είναι έτοιμη η σαλάτα.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιατί δε φεύγουμε από σχέσεις που μας κάνουν κακό
Καλησπερα σας ειμαι 25 χρονων και εχω μια...
Σχέση: Όταν ο άνδρας δε θέλει να είστε συνέχεια μαζί
Καλησπερα σας ονομαζομαι εφη και ειμαι 33...