Νόστιμοι γιαουρτοκεφτέδες!

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Για 8-10</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">ξύσµα από 1 λεµόνι</span><br /><span style="font-size: medium;">ξύσµα από 1 πορτοκάλι</span><br /><span style="font-size: medium;">½ µατσάκι µυρώνια ψιλοκοµµένα</span><br /><span style="font-size: medium;">λίγο φρεσκοτριµµένο πιπέρι άσπρο ή μαύρο</span><br /><span style="font-size: medium;">ελαιόλαδο για τη συντήρηση</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά της σούπας αλάτι ψιλό</span><br /><span style="font-size: medium;">Ξύσµα από 1 λάιµ (µοσχολέµονο)</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Σε ένα μεταλλικό μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι µε το αλάτι, το τοποθετούμε σε διπλό τουλπάνι και το κλείνουμε σφιχτά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Το κρεμάμε κάπου να στραγγίξει και ρίχνουμε ένα σκεύος από κάτω για να μαζεύει τα υγρά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Το αφήνουμε για 10-12 ώρες να στραγγίξει εντελώς. Αφού περάσει ο απαιτούμενος χρόνος ανοίγουμε το τουλπάνι και δοκιμάζουμε αν το μείγμα πλάθεται σε μικρές μπαλίτσες.</span><br /><span style="font-size: medium;">Αν είναι υγρό, το κλείνουμε πάλι και το αφήνουμε για λίγες ώρες ακόμα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Όταν είναι έτοιμο το γιαούρτι, το ανακατεύουμε µε το ξύσµα από λεµόνι, πορτοκάλι και λάιµ, τα µυρώνια, το πιπέρι και πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες.</span><br /><span style="font-size: medium;">Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και γεµίζουµε το σκεύος µε ελαιόλαδο. Τρώγονται κρύοι και διατηρούνται στο ψυγείο.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα