Τι πρέπει να κάνω αν τα δόντια μου έχουν κιτρινίσει;

13 Μαρτίου 2014
ρωτά

ΕΡΩΤΗΣΗ

Είμαι 23 χρονών και τον τελευταίο καιρό παρατηρώ ότι τα δόντια μου έχουν κιτρινίσει. Σκέφτομαι να κάνω λευκανση δοντιών. Μπορείτε να με ενημερώσετε εάν η μέθοδος έχει επιπτώσεις και πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα.

ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΝΕΙ η κ. Κουντούρη Φωτεινή,  Χειρουργός- οδοντίατρος

Συχνά τα δόντια μας έχουν ένα χρώμα που δεν είναι αποδεκτό από εμάς και θέλουμε να το αλλάξουμε και να τα λευκάνουμε. 

Για τον σκοπό αυτό απευθυνόμαστε στον οδοντίατρό μας και εκείνος μας καθοδηγεί για τον τρόπο λεύκανσης που είναι κατάλληλος για την κατάσταση των δοντιών αλλά και τις καθημερινές μας συνήθειες. 

Η διάρκεια του αποτελέσματος επηρεάζεται απο τις συνήθειες του ανθρώπου, π.χ κάποιος που καπνίζει και καταναλώνει αυξημένη ποσότητα υγρών που χρωματίζουν τα δόντια, όπως είναι ο καφές , το τσαί, το κόκκινο κρασί και κάποια αναψυκτικά θα χρειαστεί να επαναλάβει την διαδικασία της λεύκανσης σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα προκειμένου να διατηρήσει το αποτέλεσμα.

Για την λεύκανση χρησιμοποιούμε μόνο τα υλικά που συστήνει ο οδοντίατρος μας για να είμαστε σίγουροι για την σύστασή τους και για να μην έχουν επιπτώσεις στους οδοντικούς ιστούς. Με αυτό τον τρόπο προστατεύουμε τα δόντια μας και έχουμε και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η σύσταση των σύγχρονων υλικών είναι τέτοια που δεν επηρεάζουν την οδοντική ουσία και δεν δημιουργούν ευαισθησίες. 

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στο Ιράν
Τα νέα της ημέρας
Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στο Ιράν