Διπλό πρόκρισης η Βαλένθια, προβάδισμα για Πόρτο

Το εισιτήριο της πρόκρισης στα προημιτελικά του Europa League εξασφάλισε κατά μεγάλο ποσοστό η Βαλένθια, που κέρδισε στη Βουλγαρία με 3-0 τη Λουντογκόρετς. Την ίδια ώρα προβάδισμα απέκτησε η Πόρτο, που επικράτησε 1-0 της Νάπολι στην Πορτογαλία, ενώ ανοικτούς λογαριασμούς άφησαν Βασιλεία και Σάλτσμπουργκ, που αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 στην Ελβετία
Προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Europa League απέκτησε η Πόρτο, καθώς νίκησε με 1-0 τη Νάπολι στο "Ντραγκάο" χάρη σε τέρμα του Κολομβιανού, Τζάκσον Μαρτίνες, στο 57ο λεπτό.

Οι Πορτογάλοι μάλιστα θα μπορούσαν να έχουν επικρατήσει με μεγαλύτερο σκορ, καθώς στο 1ο ημίχρονο λανθασμένα δεν μέτρησε γκολ του Κάρλος Εντουάρντο, ο Μαρτίνες είχε μία σπουδαία ευκαιρία, ενώ στα τελευταία λεπτά είχε δοκάρι ο Κιντέρος.

Την ίδια ώρα, η Βαλένθια ουσιαστικά προκρίθηκε, αφού κέρδισε με το εμφατικό 3-0 στη Βουλγαρία την έκπληξη της διοργάνωσης, Λουντογκόρετς.

Οι νυχτερίδες έβαλαν τις βάσεις της νίκης-πρόκρισης στο α’ μέρος όταν με τέρματα των Μπαραγάν και Καρτάμπια προηγήθηκαν με 2-0, ενώ ο Σεντέρες στο 59′ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα.

Η Βαλένθια μάλιστα αγνιζόταν από το α’ μέρος με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Κεϊτά, ο οποίος υπέπεσε σε πέναλτι. Οι βούλγαροι όμως δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 24′ από τη βούλα και στη συνέχεια κατέρρευσαν παρά το αριθμητικό τους πλεονέκτημα.

Τέλος, στην Ελβετία, Βασιλεία και Σάλτσμπουργκ αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς γκολ και άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς στην Αυστρία.

Τα αποτελέσματα των 1ων ματς των "16":
 
Λουντογκόρετς – Βαλένθια 0-3 (5′ Μπαραγάν, 33′ Καρτάμπια, 59′ Σεντέρος)
Πόρτο – Νάπολι 1-0 (57′ Τζάκσον Μαρτίνες)
Βασιλεία – Σάλτσμπουργκ 0-0
Άλκμααρ – Ανζί (22:05)
Λιόν – Βικτόρια Πλζεν
Σεβίλλη – Μπέτις
Τότεναμ – Μπενφίκα
Γιουβέντους – Φιορεντίνα

Σχετικά άρθρα