Μανωλάς: Ό,τι αποφασίσει ο πρόεδρος

Από τις προθέσεις της διοίκησης του Ολυμπιακού εξαρτάται το μέλλον του Κώστα Μανωλά στους ερυθρόλευκους, σύμφωνα με δηλώσεις του 22χρονου, ο οποίος μίλησε για το παιχνίδι με την Μάντσεστερ, αλλά και τις ήττες από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.Οι δηλώσεις του στη κάμερα της NOVA:
Κώστα με καθαρό μυαλό και έχοντας απομακρυνθεί απ’ το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, τι κρατάτε οι παίκτες του Ολυμπιακού;
‘Δεν είμαστε ευχαριστημένοι απ’ την απόδοσή μας. Πιστεύω ότι καταφέραμε εμείς οι ίδιοι να χάσουμε αυτό το παιχνίδι. Αλλά το σημαντικό είναι ότι ακολουθούν δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ στο κύπελλο. Και εκεί θα πάρουμε τη μεγάλη εκδίκηση’.
 
Θα ήθελα λίγο να μας μεταφέρεις την ψυχολογία ενός ποδοσφαιριστή στη διάρκεια ενός αγώνα, όπου υπάρχει ένταση. Το ρωτάω αυτό με αφορμή το περιστατικό με τον Εντινγκά. Πόσο δύσκολο είναι να μείνεις ψύχραιμος και να κρατήσεις την αυτοσυγκέντρωσή σου;
‘Απορώ πως έμεινε ψύχραιμος μετά από ένα τέτοιο κτύπημα ο Εντινγκά. Έτυχε και ο διαιτητής ενώ του έλεγε κάτι ο επόπτης, δεν το άκουσε. Δεν έδειξε την κόκκινη κάρτα. Εκεί πανικοβληθήκαμε περισσότερο. Αλλά συνεχίσαμε το παιχνίδι πιστεύοντας ότι θα πάμε καλύτερα, βγάζοντας περισσότερο πάθος στο παιχνίδι μας. Αλλά δεν έγινε και για αυτό καταφέραμε και χάσαμε το παιχνίδι’.
Πάντως αυτό που εισπράττουμε εδώ και αρκετές ημέρες από όλους στην ομάδα, είναι πως έχετε ως προτεραιότητα τη ρεβάνς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Για τον κόσμο είναι ο αγώνας της χρονιάς. Δεν ξέρω αν συμφωνείς.
‘Σίγουρα, το μεγαλύτερο παιχνίδι της σεζόν είναι το παιχνίδι με την Μάντσεστερ, γιατί μπορούμε να γράψουμε ιστορία. Αλλά μπορεί και να μην περάσουμε, κάτι που είναι καταστροφικό για τον Ολυμπιακό. Πιστεύω ότι οι δύο ήττες θα μας κάνουν καλό. Γιατί στον Ολυμπιακό τη μία στιγμή που κερδίζεις είσαι στο Θεό ψηλά. Αλλά ο Θεός θέλει να είσαι πάντα ταπεινός. Για αυτό ήταν καλύτερο που χάσαμε αυτά τα παιχνίδια για να είμαστε ταπεινοί. Να πάμε εκεί να παλέψουμε και όχι να νομίζουμε πως είμαστε το φαβορί’.
Η μαθηματική κατάκτηση του τίτλου απ’ την 29η αγωνιστική θα είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για την ομάδα σας, εφόσον τα καταφέρετε στον αγώνα με τον Πανθρακικό;
‘Μας ενδιαφέρει να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα θα τα καταφέρουμε. Θα είναι το Σάββατο, θα είναι την επόμενη αγωνιστική. Ότι θέλει ο Θεός. Σίγουρα ο πρώτος στόχος μας είναι το πρωτάθλημα. Ο δεύτερος είναι το κύπελλο και ο τρίτος είναι μία καλή πορεία στην Ευρώπη που την έχουμε κάνει ήδη. Αλλά κοιτάζουμε να πάμε καλύτερα’.
Τι εικόνα έχεις για τον Πανθρακικό;
‘Φέτος ο Πανθρακικός, μας έχει εκπλήξει όλους. Είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα, με έναν πολύ καλό προπονητή. Βλέπουμε τη δουλειά του μέσα στο γήπεδο απ’ την ομάδα. Και στο πρώτο παιχνίδι που παίξαμε είδαμε πως είναι μία συγκεντρωμένη ομάδα. Παίζει πάρα πολύ καλά. Σίγουρα θα έρθει εδώ για να μη χάσει. Εμείς θα πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι σε σχέση με τις προηγούμενες δύο εβδομάδες για να κερδίσουμε το παιχνίδι’.
Ο αγώνας με τον Πανθρακικό θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα προς τον κόσμο τη ομάδας;
‘Αν δεν έχεις τον κόσμο δίπλα σου, είναι σαν μην έχεις ψυχολογία στο παιχνίδι. Ο κόσμος βοηθάει πάρα πολύ. Τον απογοητεύσαμε στα δύο τελευταία παιχνίδια. Αλλά πιστεύω ότι θα γυρίσει η τύχη. Θα είναι πάλι κοντά μας’.
Και κάτι προσωπικό. Είναι συχνά τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ομάδες του εξωτερικού σε παρακολουθούν. Έχουν το όνομά σου στη μεταγραφική τους λίστα. Θα θέλαμε να μας πεις τη δική σου επιθυμία και αν γνωρίζεις κάτι σχετικό με τα παραπάνω.
‘Η επιθυμία μου είναι ότι επιθυμεί ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Αν θέλει να με δώσει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, θα φύγω. Αν θέλει να με κρατήσει, εγώ είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος στον Ολυμπιακό. Αποδίδω το μάξιμουμ κάθε φορά που μπαίνω στο γήπεδο. Όποτε παίζω θέλω να βοηθάω την ομάδα όσο καλύτερα μπορώ’.

Σχετικά άρθρα