Παπανικολάου: Οπως ο Μποντιρόγκα

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για την αποψινή (22:00GR) αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τον Ολυμπιακό και το… σημάδι του Μποντιρόγκα, o οποίος το 2002 αφήνοντας την Ελλάδα για τη Βαρκελώνη, κατάκτησε την Ευρωλίγκα.Οι δηλώσεις του στο basketactu.com:
Θα αντιμετωπίσεις την πρώην ομάδα σου, τον Ολυμπιακό. Πως αισθάνεσαι πριν από το συγκεκριμένο παιχνίδι;
”Είναι πολύ ξεχωριστό για μένα επειδή αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό για τέσσερα χρόνια και κατέκτησα δυο φορές τη Euroleague. Πλέον βρίσκομαι στην Μπαρτσελόνα και θέλω τα καλύτερα για την ομάδα μου. Αν κερδίσουμε, θα είμαστε σίγουρα πρώτοι στον όμιλό μας στο TOP-16. Επομένως, θέλουμε τη νίκη όμως τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα για εμάς. Ο Ολυμπιακός είναι σπουδαία ομάδα”.
Παρακολουθείς την πορεία του Ολυμπιακού φέτος;
”Ναι, όσο μπορώ. Προσπάθησα να δω τους αγώνες με τον Παναθηναϊκό και άλλα παιχνίδια στην Euroleague. Δεν είναι καθόλου εύκολο, ταξιδεύουμε πολύ, παίζουμε τις ίδιες μέρες όμως προσπαθώ να παρακολουθώ την πορεία του Ολυμπιακού”.
Σε ποιον τομέα του παιχνιδιού σου πιστεύεις ότι βελτιώθηκες στην Μπαρτσελόνα;
”Πρέπει να δουλέψω περισσότερο στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού μου. Οι άνθρωποι στην ομάδα και οι προπονητές μου με βοηθούν πολύ εδώ. Πλέον έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση. Αν θες να γίνεις σπουδαίος παίκτης, πρέπει να δουλεύεις σκληρά συνεχώς, να δουλεύεις στις μικρές λεπτομέρειες στην άμυνα, στη φυσική κατάσταση, στο σουτ. Παντού”.
Βρίσκεσαι στη Βαρκελώνη τους τελευταίους μήνες. Μπορείς να εξηγήσεις τις διαφορές ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Μπαρτσελόνα;
”Για τους φιλάθλους, ο Ολυμπιακός είναι τα πάντα! Αυτή η ομάδα είναι θρύλος. Ο κόσμος δίνει τα πάντα για την ομάδα κάθε εβδομάδα. Ακολουθούν τον Ολυμπιακό σε κάθε παιχνίδι, με πολύ πάθος. Εδώ υπάρχει διαφορά. Αγωνίζομαι σε μια ομάδα παγκόσμιου βεληνεκούς που έχει φιλάθλους σε όλο τον κόσμο. Είναι απίστευτα στη Βαρκελώνη. Τα συναισθήματα είναι μοναδικά. Νομίζω ότι δεν μπορούμε να διακρίνουμε αυτά τα δυο κλαμπ. Και οι δυο ομάδες βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη”.
Κατέκτησες δυο συνεχόμενες χρονιές τη Euroleague με τον Ολυμπιακό. Θα ήταν υπέροχο αν κατακτούσες μια τρίτη στη σειρά, σωστά;
”Σίγουρα, όμως έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας. Ελπίζω να φτάσουμε στο Final-4 κι εκεί θα δούμε τι θα γίνει. Ελπίζω να κερδίσουμε, όχι μόνο για μένα, αλλά επειδή αυτή η ομάδα είναι πραγματικά σπουδαία. Στο τέλος της χρονιάς, μόνο τα τρόπαια μετράνε”.
Ξέρεις ότι ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα κατέκτησε την Euroleague με τον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια ήλθε στην Μπαρτσελόνα όπου κατέκτησε ξανά τον τίτλο. Θες να πετύχεις κάτι ανάλογο;
”Ελπίζω αυτό να είναι σημάδι! Ελπίζω να συμβεί και σε μένα αυτό που έγινε με τον Μποντιρόγκα. Όμως δεν θέλω να πω περισσότερα γιατί δεν ξέρουμε ακόμα τι θα συμβεί στο μέλλον”.
Όσον αφορά το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα είσαι συμπαίκτης με τον Σπανούλη και τον Περπέρογλου στην Εθνική ομάδα. Έχεις συγκεκριμένο στόχο;
”Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Δεν έχουμε ομοσπονδιακό προπονητή. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Ελλάδα, θα ξέρουμε σήμερα. Το μόνο που ξέρω είναι ότι τα παιδιά που έπαιξαν στο περσινό Ευρωμπάσκετ ένιωσαν πολύ άσχημα με εκείνη την πορεία. Παίξαμε πολύ άσχημα ενώ είχαμε καλή ομάδα. Το μόνο που θέλουμε είναι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στο μέλλον”.

Σχετικά άρθρα