Βίντεο Αναπαράσταση: Έτσι δολοφόνησε ο Πιστόριους τη Ρίβα

14 Μαρτίου 2014

Συγκλονιστική είναι η αναπαράσταση από την δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ, για την τέλεση της οποίας κατηγορείται ο Όσκαρ Πιστόριους.

Κατά την όγδοη ημέρα της δίκης του Παραολυμπιονίκη,  ο ιατροδικαστής προχώρησε στην εκτίμηση ότι ο Πιστόριους δεν υποβοηθήθηκε από τα πρόσθετα μέλη του όταν πυροβόλησε κινούμενος προς το μπάνιο όπου βρισκόταν η άτυχη σύντροφος τους. Ο κ. Vermeulen πιστεύει ακόμα ότι ο Πιστόριους χρησιμοποίησε ένα ρόπαλο του κρίκετ με σκοπό να σπάσει την πόρτα του μπάνιου προτού ανοίξει πυρ προς το θύμα του.

Δείτε το βίντεοΣοκαριστικές φωτογραφίες...

Καλυμμένος στο αίμα της Ρίβα Στέενκαμπ βρέθηκε ο Όσκαρ Πιστόριους μέσα στο σπίτι του, από τους αστυνομικούς που κατέφθασαν μόλις αναφέρθηκαν οι πυροβολισμοί.

Οι φωτογραφίες από τη σκηνή του φόνου παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο και στη θέα τους ο Παραολυμπιονίκης «λύγισε», κάνοντας εμετό για ακόμη μία φορά.

Ένας βετεράνος αξιωματικός της αστυνομίας, που ήταν ανάμεσα στους αστυνομικούς, οι οποίοι έκανε φύλλο και φτερό το σπίτι του Πιστόριους μετά τον φόνο, έκανε αναπαράσταση πώς ο Πιστόριους εισήλθε στο μπάνιο, σπάζοντας την πόρτα με μπαστούνι του μπέιζμπολ.

Όπως τόνισε ο van Rensburg, όταν έφθασαν στο σημείο του φόνου, ο Παραολυμπιονίκης ήταν πολύ ταραγμένος κι έκλαιγε, ενώ ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

Ο Πιστόριους έκανε εμετό μόλις είδε τις φωτογραφίες από τους λεκέδες με αίμα σε πατώματα, τοίχους, σκάλες και καρέκλες. Επίσης, προβλήθηκαν και φωτογραφίες του πτώματος της 29χρονης Ρίβα,  όπως και κοντινά στιγμιότυπα από τους μοιραίους τραυματισμούς που της επέφερε ο Πιστόριους με το όπλο του.ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Thomas Fuller
Η Σκέψη της ημέρας
Thomas Fuller