Νέα ήττα και… σκούρα τα πράγματα

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε για τη 10η αγωνιστική στη Βαρκελώνη από την Μπαρτσελόνα με 58-70 και η υπόθεση πρόκριση στις 8 κορυφαίες ομάδες της Euroleague έγινε ακόμα πιο δύσκολη
Την τέταρτη διαδοχική του ήττα στο Top 16 γνώρισε ο Ολυμπιακός, που δεν άντεξε μέχρι το τέλος στο ρυθμό της Μπαρτσελόνα. Οι απουσίες των Σπανούλη και Πρίντεζη έκαναν ακόμα πιο δύσκολο το έργο των πρωταθλητών Ευρώπης κόντρα στη μόνη αήττητη ομάδα της φάσης και οι μπλαουγκράνα δεν άφησαν την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη για μία άνετη επικράτηση. Η ομάδα του Μπαρτζώκα πάλεψε και διεκδικούσε το ματς μέχρι τα μισά της γ’ περιόδου, αλλά στη συνέχεια κόλλησε και οι παίκτες του Πασκουάλ έφτασαν εύκολα σε μία ακόμα νίκη. Οι ερυθρόλευκοι πλέον έμειναν στην 6η θέση με ρεκόρ 4-6 και στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές θα πρέπει να κάνουν την υπέρβαση για να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι Ντάνστον και Πέτγουεϊ προσπαθούσαν να κρατήσουν όρθιο τον Ολυμπιακό σημειώνοντας 18 και 17 πόντους αντίστοιχα, ωστόσο δεν είχαν τις απαιτούμενες βοήθειες από τους υπόλοιπους στο σκοράρισμα με αποτέλεσμα να μην φτάσουν οι ερυθρόλευκοι ούτε τους 60 πόντους. Επίδοση, με την οποία δεν μπορεί κάποιος να διεκδικήσει κάτι περισσότερο στην έδρα της πρώτης και αήττητης Μπαρτσελόνα.

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν καλά την αναμέτρηση έχοντας τον Ντάντσον σε πολύ καλή βραδιά. Πήραν ένα προβάδισμα 6-8, αλλά δεν το διατήρησαν, καθώς Χουέρτας και Τόμιτς ανέλαβαν δράση. Η αστοχία των παικτών του Μπαρτζώκα έδωσε τη δυνατότητα στην Μπαρτσεόνα να κλείσει το δεκάλεπτο με προβάδισμα 18-13.

Στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός μπήκε πάλι δυνατά και με ένα σερί 6-0 πήρε εκ νέου κεφάλι στο σκορ. Σε εκείνο το σημείο όμως αντέδρασε ο Ναβάρο, ο οποίος οδήγησαν τους μπλαουγκράνα σε ένα δικό τους σερί 0-7 και στο 19-25. Το σερί έγινε 2-12 και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να κερδίζουν 33-27.

Οπως και στα δύο πρώτα δεκάλεπτα, οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν ενέργεια και με εύστοχα σουτ τριών πόντων πήραν πάλι το προβάδισμα (37-35). Τα λάθη και τα δύο διαδοχικά τρίποντα του Όλεσον όμως πλήγωσαν τους πρωταθλητές Ευρώπης και οι μπλαουγκράνα από το 26′ και μετά πάτησαν… γκάζι φτάνοντας με την ολοκλήρωση της γ’ περιόδου στο +11.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι ερυθρόλευκοι ήταν άστοχοι και έδειχναν ικανοί να φτάσουν στην ανατροπή. Οι παίκτες του Πασκουάλ έφτασαν μέχρι και το +16 τέσσερα λεπτά πριν το τέλος και το μόνο, που κατάφεραν οι πειραιώτες ήταν να μειώσουν και να διαμορφώσουν το τελικό 58-70.

Δεκάλεπτα: 18-13, 33-27, 55-44, 70-58.

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Πούλεν 8, Ντόρσεϊ, Σάδα, Χουέρτας 7, Αμπρίνες 3, Ναβάρο 7, Τοντόροβιτς, Παπανικολάου 3, Όλεσον 15, Λόρμπεκ 13, Νάχμπαρ, Τόμιτς 14 (11 ριμπ.).

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 17, Σερμαντίνι 4, Ντάνστον 18, Περπέρογλου (0/4 διπ., 0/4 τριπ.), Σλούκας 4, Κόλινς 2, Σίμονς, Μάντζαρης 4, Κατσίβελης 2, Λοτζέσκι 7.

Σχετικά άρθρα