Ο πρωταθλητής στο θρόνο του

Με γκολ του Νέλσον Βαλντές στο 35′ και εύστοχο πέναλτι του Νταβίντ Φουστέρ στο 90′ ο Ολυμπιακός κέρδισε 2-0 τον Πανθρακικό για την 29η αγωνιστική και κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα 2013-14

Μετά από δύο σερί ήττες ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις επιτυχίες στο άδειο λόγω τιμωρίας Καραϊσκάκη και πλέον η κατάκτηση του 41ου πρωταθλήματος στην ιστορία του είναι γεγονός. Οι ερυθρόλευκοι είχαν το μυαλό τους στη μεγάλη ρεβάνς κόντρα στη Γιουνάιτεντ και χωρίς να φορτσάρουν επικράτησαν 2-0 του Πανθρακικού για να καθίσουν για τέταρτη σερί χρονιά στο θρόνο τους. Ο Μίτσελ φρέσκαρε την 11άδα και για να φτάσει η ομάδα του στο τρίποντο χρειάστηκε ένα γκολ του Βαλντές, ο οποίος όμως σκόραρε από θέση οφσάιντ στο 35′, αλλά και ένα εύστοχο πέναλτι -αμφισβητούμενο- του Φουστέρ στο 90′. Η ομάδα του Μάντζιου δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να απειλήσει, ενώ αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο από 40′ εξαιτίας σωστής αποβολής του Σαρακατσάνου. Εκτός της κατάκτησης του πρωταθλήματος μεγάλη αξία για τον Ολυμπιακό είχε η παρουσία του Μάικλ Ολαϊτάν στις εξέδρες του Καραϊσκάκη για πρώτη φορά μετά την περιπέτεια της υγείας του.

Κυρίαρχος, αλλά χωρίς να είναι ιδιαίτερα πιεστικός ήταν στο α’ μέρος ο Ολυμπιακός, τον οποίο ο Μίτσελ παρέταξε με κάποιες αλλαγές ενόψει Γιουνάιτεντ. Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά στο πρώτο 10λεπτο, δημιουργώντας δύο επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του νεαρού Αθανασιάδη. Ο Βαλντές στο 4′ αστόχησε, ενώ ο έλληνας τερματοφύλακας στο 10′ είπε όχι στο Χολέμπας. Ο Πανθρακικός ωστόσο αμυνόταν σωστά και οι γηπεδούχοι δεν πατούσαν περιοχή.

Από το 35′ και μετά τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για τους πειραιώτες. Σε εκείνο το σημείο και μετά από φάουλ του Ντομίνγκες, ο Βαλντές άνοιξε το σκορ με κοντινή προβολή αν και ήταν σε θέση οφσάιντ, έστω και για λίγο. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, καθώς ο Σακαρακατσάνος αποβλήθηκε σωστά με δεύτερη κίτρινη. Οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ, αλλά ο Αθανασιάδης σταμάτησε εντυπωσιακό γυριστό του Πέρεζ στο 43′.

Με το αριθμητικό πλεονέκτημα η κυριαρχία του Ολυμπιακού στο "κρύο" Καραϊσκάκη ήταν ακόμα μεγαλύτερη στο β’ μέρος. Το παιχνίδι παιζόταν αποκλειστικά στο μισό γήπεδο προς την περιοχή του Αθανασιάδη και ο Πανθρακικός πέρασε τη σέντρα σε ελάχιστες περιπτώσεις και χωρίς να απειλήσει. Οι ερυθρόλευκοι δεν έβγαζαν ιδιαίτερη ενέργεια και όρεξη στο παιχνίδι τους, αλλά δημιουργούσαν ευκαιρίες και ο Ντομίνγκες στο 52′ άγγιξε το 2-0. Στάθηκε όμως άτυχος καθώς το σουτ του τράνταξε το δοκάρι.

Η επόμενη μεγάλη ευκαιρία των ερυθρολεύκων ήρθε στο 69′ όταν ο Αθανασιάδης απόκρουσε εντυπωσιακά κεφαλιά του Παπάζογλου, ενώ ο Μίτσελ θέλησε να ξεκουράσει Πέρεζ, Ντομίνγκες και Βαλντές ενόψει Γιουνάιτεντ. Στη συνέχεια οι ρυθμοί του αγώνα έπεσαν πολύ, ο Ολυμπιακός έκανε απλώς διαχείριση, ωστόσο κατάφερε τελικά να πετύχει και δεύτερο γκολ όταν ο Φουστέρ στο 90′ μετέτρεψε σε γκολ το -αμφισβητούμενο- πέναλτι, που κέρδισε ο Κάμπελ από την Σαμπάτ.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Χολέμπας, Παπάζογλου, Αβραάμ, Τόρες, Σάμαρης, Μανιάτης, Κάμπελ, Πέρεζ (58’ Φουστέρ), Τσόρι (71’ Σέποβιτς), Βαλντέζ (71’ Μασάντο)

Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος): Αθανασιάδης, Ντιόγκο, Χασομέρης, Εμπόου, Μολίνα (59’ Λαδάκης), Μπαϊκαρά, Χρήστου (67’ Μακρυδημήτρης), Καθάριος (82΄ Ζδράβος-Ρίζος), Ντος Σάντος, Μπεν, Σαρακατσάνος

Σχετικά άρθρα